Bastugatan 1A

Stockholm - Södermalm

Kontor/Skrivarlya vid Mariaberget - SÖDERMALM

Med ett unikt, centralt och mycket lugnt läge vid Mariabergets fot har ni denna pärla från 1883 om 21 kvm med närhet till både Slussen & Mariatorget. Här pågår stambyte (Innebär nytt kök & nytt duschrum) som är klart under våren men tillträde kan ske omgående och då är det hyresfritt framtill 1 juli. Låg hyra som ej höjs efter stambytet. Hyra: 6.779:-/mån ink. fastighetsskatt & ex moms. Överlåtelse: 295.000kr/bud.

Vänligen respektera överlåtarens önskemål om att all kontakt sker genom ansvarige & registrerade fastighetsmäklare Christer Hertzberg: Mobil: 070-736 43 36 Tel: 08-31 20 00 Mail: christer@storstadlokalerbostader.se.

————————————————————————-
Vi på Storstad Lokaler & Bostäder har tillsammans 70 års erfarenhet av att förmedla bostäder & lokaler. Vi är alla registrerade fastighetsmäklare med en svårslagen erfarenhet av Stockholmsmarknaden.

Tveka inta att kontakta oss för en kostnadsfri värdering/konsult

Kontor

Hyra per år:
SEK
Rum:
1 rum och pentry
Kontor:
21 m²

Byggnad

Byggnadsår:
1883
Fastighetsbeteckning:
Fotangeln 1

Kuriosa

KURIOSA
Bastugatan 1 A och B byggdes år 1883 i den populära och rikt dekorerade nyrensässansstilen. Tillsammans med Brännkyrkagatan 10:s enklare fasad visar de på hur det arkitektoniska uttrycket förändrades under andra halvan av 1800-talet. Interiörerna präglas av 1880-talets formspråk med rumsvolymer, snickerier och kakelugnar. Fastigheten ligger på den del av Mariaberget som påtagligt präglas av topografin med brant sluttande gator, gränder och trappor. Hela miljön, med stensatta gator – delvis med kullersten – och de bevarade husen, ger här en särskilt karaktäristisk bild av det äldre Stockholms bebyggelse och stadsliv. Fastigheten Fotangeln 1 är blåvärderad enligt Stockholms stadsmuseums kulturhistoriska klassificering. Det innebär att den har ett synnerligen stort kulturhistoriskt värde. 

Visa mer

Intresserad?

Christer Hertzberg
Christer Hertzberg
Reg. Fastighetsmäklare
Kontorschef

Visningar

Kontakta mäklaren för mer information om visning.

Bilder


Karta

Kontakta mäklare

Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter (GDPR) ›