Lövuddevägen 16

Valdemarsvik

Stort altandäck med skön utsikt!

Ett perfekt litet hus för den mindre familjen eller för er med utflugna barn! Oavsett om ni bara vill nyttja det sommartid eller bo permanent. Det stora altandäcket med härlig utsikt över Valdemarsviken inbjuder till skönt umgänge med nära och kära. Huvudbyggnaden rymmer 4 rok och har en spännande planlösning med ett entresolplan samt ett rymligt helt nyrenoverat bad/duschrum med bastu. Gästerna får bo med den bästa utsikten av alla i anslutning till altandäcket och under gästrummet finns en perfekt liten snickarbod med snickarbänk och hyllor för förvaring. Fastigheten är belägen nästan mitt emellan Valdemarsvik och Gryt i populära Lövudden. Välkommen på visning!

Villa

Pris:
1.675.000 SEK
Rum:
4 rum och kök
Boarea:
90 m²
Tomtarea:
2062 m²

Byggnad

Byggnadstyp:
1 1/2 plans villa
Byggnadsår:
1973
Fastighetsbeteckning:
VÅNGSTEN 8:16

Fakta

Antal sovrum:
2
Byggnadstyp:
1 1/2 plans villa
Fasad:
Trä
Tak:
Eternit
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Krypgrund med avfuktare installerad.
Grundmur:
Betonghålsten
Murstock:
Tegel
Fönster:
2-glas kopplade
Ventilation:
Självdrag
Uppvärmning:
Elpanna till vattenburen golvvärme i badrummet. I övrigt direktverkande el samt braskamin
Vatten och avlopp:
Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp.

Drift

Driftskostnad:
2.739 SEK/mån
Värme:
1.576 SEK/mån
Samfällighet:
400 SEK/mån
Renhållning:
180 SEK/mån
Försäkring:
458 SEK/mån
Övrigt:
125 SEK/mån
Personer i hushåll:
2
Total årlig driftkostnad:
32.865 SEK
Kommentar:
Enligt säljarens uppgifter. Kostnad för hushållsel ingår i uppvärmningskostnaden. I posten samfällighet ingår kostnad för VA. Fastighetsskatt tillkommer med 8 049 kr/år.

Överlåtelsekostnad

Pantbrev:
825.000 SEK

Taxering

Värdeår:
1973
Taxeringsår:
2018
Taxeringskod:
220
Taxeringsvärde totalt:
1.183.000 SEK
Taxering byggnad(er):
830.000 SEK
Taxering tomt:
353.000 SEK

Energideklaration

Energistatus:
Utförd
Årlig energiprestanda:
128 kWh/m²
Energiklass:
F
Registrerad:
2016-06-08

Hall

Hall med plastmatta och tapetserade väggar. Här finns plats för avhängning. I hallen finns centralen för badrummets golvvärme.

Badrum/Duschrum

Stort badrum renoverat 2017 med klinkergolv med vattenburen golvvärme, helkaklade väggar och infällda spots i taket. Utrustat med ett skönt nästan ovalt bubbelbad, wc, handfat i kommod, duschplats, handdukstork samt en värmande bastu. I badrummet finns även en tvättmaskin, en bänk med nedsänkt tvättho med skåp både över och under samt ett vädringsfönster. Från badrummet finns en utgång till trädgården på den nordöstra gaveln.

Gästtoalett

Här har tiden stått stilla sedan huset byggdes! Golvet är klätt med en plastmatta och väggarna med en tidstypisk blommig vinyltapet. Utrustad med wc, handfat, väggskåp samt ett vädringsfönster.

Sovrum/kontor

Detta mysiga lite mindre sovrum med egen utgång till altandäcket har plastmatta på golvet och målad tapet på väggarna. Här finns en platsbyggd garderob samt en fristående garderob som ingår i överlåtelsen. 

Allrum

Ljust och luftigt med braskamin och öppet till taknock med synliga takbjälkar. Från allrummet finns ytterligare en utgång till det stora altandäcket som vetter mot söder. Ytskikt i allrummet i form av trägolv, på väggarna en vävtapet samt omålat träpanel i taket.

Altandäck

Vilken härlig känsla! Från det stora altandäcket som vetter mot söder har man en sagolikt vacker utsikt över Valdemarsviken. En underbar plats för umgänge med nära och kära men även för skön avkoppling och egen stund. På en del av däcket finns ett särskilt kattrum som även skulle passa bra för t ex kaniner eller kanske större fåglar sommartid. Om man klär in utrymmet på rätt sätt kan nog även särskilt känsliga växter finna sin plats här.  

Arbetskök

I köket som är i originalskick, är det korkmatta på golvet och väggarna är målade. Köksinredning med furuluckor på vita stommar samt kakel ovan arbetsbänk och diskho. Den maskinella utrustningen består av en hällspis med spisfläkt, kyl/frys samt en liten diskmaskin. 

Allrum

Mysigt allrum med laminatgolv, målad plastfiberväv på väggarna och träpanel i taket. Räcke med spjälor mot allrummet nedanför. 

Sovrum

Detta sovrum har fönster mot svala nordost. Parkett på golvet, tapetserade väggar samt vitmålad träpanel i taket. 

Gäststuga

Gäststuga med grundläggning på en källargrundmur, stomme av trä och plåt på taket. Själva gästrummet nås från det stora altandäcket och renoverades invändigt 2017 med parkettgolv, en romantisk tapet och vitmålad träpanel i taket. Från fönstret som vetter mot sydost har man den allra bästa utsikten mot Valdemarsviken nedanför.

Källardelen har grundmurar av betonghålsten som är invändigt oklädda och försedda med ventiler för bästa miljö. Ett perfekt utrymme för snickarbänken som för övrigt ingår i köpet, liksom diverse förvaring på de fristående hyllställningarna som även dom ingår i överlåtelsen.

Vedbod

En enklare oisolerad byggnad som även har plats för viss köldtålig förvaring. 

Allmänt

Grunden är kontrollerad och åtgärdad 2017. 

Elpannan som installerades i samband med badrumsrenoveringen 2017 är förberedd för konvertering till t ex bergvärme alternativt solvärme.

Markiser finns ovan flera av fönstren. 

Trädgård

Lummig gammaldags trädgård med omväxlande karaktär. Här finns perenna buskar, gräsmatta, berg i dagen samt ett flertal fruktträd som till exempel körsbär, plommon, äpple och päron som skänker skön skugga heta sommardagar. På tomten finns även fläder, svarta/vita och röda vinbär samt på altandäcket en vinranka.

Säljaren berättar

Vi var och hälsade på bekanta på Lövudden och fick se att det är huset var till salu, vi ringde mäklaren direkt och efter två veckor hade vi flyttat in i vårt drömhus. Vi blev helt betagna i utsikten från vår altan, älskar att se havet. Att få vakna en lördag morgon, gå ner och ta ett uppfriskande dopp, höra alla fåglar, och doften av skog och hav, det är lycka. I den härliga trädgården finns fruktträd och buskar, och stort utrymme för att odla sina egna grönsaker.

// Susanne Halling och Karl Johansson

Område

I gemytliga Lövudden med varierande terräng och bebyggelse bor för närvarande ett tiotal familjer permanent medan resterande är sommargäster.

Som ägare av en fastighet i Lövudden finns möjlighet att hyra en båtplats. Antingen med Y-bommar (500kr/år) eller vid boj (100kr/år). Båtbryggan går du till på ca 10 min. Vid bryggan med Y-bommar är det segelbåtsdjup medan bojplatserna är grundare. I anslutning till båtbryggorna finns möjlighet till bad via badstege. Vill man bada direkt från stranden får man bada i den sydvästra delen av området vilket är beläget precis nedanför denna fastighet. Där finns det också en boulebana och en gräsyta för lekar såsom t ex kubb.

Inom området finns också ett par utsiktsberg med fantastisk utsikt mot Valdemarsviken och solnedgången.

Det gemensamma dricksvattnet testas årligen av fastighetsägarföreningen och har hittills alltid hållit god kvalitet.

Vägarna i området plogas vid behov via vägförningen hela vintersäsongen.

Visa mer

Intresserad?

Birgitta Johansson
Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare
Hans Larsson
Hans Larsson
Kontorschef Söderköping

Visningar

torsdag, 2 maj

Visa bokning

Överblick av område

Bilder


Karta

Kontakta mäklare

Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter (GDPR) ›