Kalbovägen 63

Rejmyre

Insynsskyddat och naturnära läge!

Välkommen till denna rofyllda oas bland ormbunkar, tallar och fågelkvitter! Detta måste vara den perfekta platsen för avkoppling i vår allt mer stressiga vardag. Med ett högt och insynsskyddat läge mitt i en stor glänta bland den omgivande naturen råder tystnad och stillhet. För den badsugne tar det bara några minuter med cykel eller bil till populära Stora Gryten och för dig som gillar bär- och svampplockning är det bara att ta en promenad direkt ut från tomten.

Fritidshus

Pris:
1.175.000 SEK
Rum:
2 rum och kök
Boarea:
50 m²
Biarea:
6 m²
Tomtarea:
4630 m²

Byggnad

Byggnadstyp:
1 plans fritidshus
Byggnadsår:
1971
Fastighetsbeteckning:
KALBO 1:68

Fakta

Antal sovrum:
1 - 1
Byggnadstyp:
1 plans fritidshus
Fasad:
Trä
Tak:
Plåt
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Krypgrund
Grundmur:
Betonghålsten
Fönster:
2-glas kopplade
Ventilation:
Självdrag
Uppvärmning:
Direktel, öppen spis samt vedspis
Vatten och avlopp:
Enskilt vatten från gemensam borrad källa. WC-avlopp till egen 3-kammarbrunn. Dusch och tvätt till stenkista.

Drift

Driftskostnad:
1.414 SEK/mån
Värme:
560 SEK/mån
Vatten/Avlopp:
154 SEK/mån
Renhållning:
97 SEK/mån
Försäkring:
195 SEK/mån
Övrigt:
409 SEK/mån
Personer i hushåll:
2
Total årlig driftkostnad:
16.968 SEK
Kommentar:
Kostnad för hushållsel är inkluderad i uppvärmningskostnaden. Övrigt avser slamtömning samt fastighetsskatt om 3 555 kr. VA avser slamtömning samt avgift avs vattenkällan om hittills 500 kr/år.

Överlåtelsekostnad

Pantbrev:
646.000 SEK

Taxering

Värdeår:
1971
Taxeringsår:
2018
Taxeringskod:
220
Taxeringsvärde totalt:
474.000 SEK
Taxering byggnad(er):
220.000 SEK
Taxering tomt:
254.000 SEK

Energideklaration

Energistatus:
Behövs ej

Servitut

Avtalsservitut vatten. Avser den borrade källan som delas med tre grannar.

Entré

Entré sker via en långsmal altan under tak där man under soliga sommardagar med fördel kan njuta av morgonkaffet till morgonsolens värmande strålar.

Hall

Avhängning sker i den lilla entréhallen som renoverades 2015 och där det även finns plats för till exempel en liten byrå.

Toalett

Våtrumsmatta på golvet och målade väggar. Utrustad med wc och handfat. Här finns även ett vädringsfönster och innanför toalettutrymmet också ett litet förråd där varmvattenberedaren sitter. Kanske kan detta utrymme bli en blivande dusch?

Storstuga

Ljust och luftigt i och med de stora ljusinsläppen mot den inglasade altanen som vetter mot söder. Renoverat 2010 med laminatgolv och väggar klädda med vitmålad träpanel. I storstugan finns en mysfaktorhöjande öppen spis (ej använd på ca 5 år). 

Inglasad altan

Den stora härliga altanen är helt inglasad förutom in-/utgången till det öppna altandäcket som är byggt så sent som 2017. I den inglasade altanen avnjuts de flesta måltiderna sommartid och även tidig vår och höst i och med att det finns både belysning och infravärme. 

Sovrum

Rymligt med två ingångar. Renoverat 2017 med ett ljust laminat på golvet, tapetserade väggar och vitmålad träpanel i taket. I och med storleken och att det finns två fönster kan man ganska enkelt dela av rummet så att man vid behov får två mindre sovrum istället. Garderoben ingår i överlåtelsen.

Kök

I köket som renoverades 2012 finns en liten matplats och en dörr ut till entréaltanen. Köksinredningen går i vitt och kaklet ovan diskbänken matchar väggarna som är tapetserade i en skönt brun ton. Den maskinella utrustningen består av en spis med fläkt samt en kyl/frys och en gammal vedspis (ej använd på 5 år). 

Gäststuga

Denna stuga är grundlagd på plintar och har en stomme av trä klädd med träpanel samt plåt på taket. I anslutning till entrén finns en altan under tak som är bästa platsen att njuta av vårens allra första solstrålar. Första dörren leder in till ett gästrum och ett duschrum som renoverades 2014. I duschrummet finns handfat, duschkabin och en tvättmaskin. I byggnaden finns förutom gästrum och duschrum även ett mindre förråd. Här är varmvattenberedaren för duschen placerad.

Redskapsförråd

Byggt 2015 på plintar med en stomme av trä klädd med träpanel samt plåt på taket. Här finns plats för trädgårdsredskap, sommarmöbler, gräsklippare, trimmer, mm. 

Växthus

Här är en skön plats för dig som hobbyodlar att förgro och pyssla om dina plantor före utplantering.

Trädgården

Tomten har en härligt blandad karaktär med både berg, skog och gräsmatta. Här finns gott om blommor och planteringar som trivs bra med det soliga läget.

Område

Här mitt i Rejmyreskogarna finns en härlig natur för sköna promenader. Närheten till Bränntorps fritidshusområde gör att man på bara några minuter med cykel eller bil når flera härliga badplatser i Stora Gryten. I Bränntorp finns sommartid också en liten minilivs för den händelse att man får gäster och mjölken är slut.

För den som gillar bastu finns möjlighet att bli medlem i Kalbo badhusförening.

Säljaren berättar

Här har vi njutit av lugnet nära naturen omgjärdade av bär- och svampmarker. Vi har varit bortskämda under många år nu med otroligt vackra omgivningar med alla stora ormbunkar, flera lavendelbuskar och all grönska. I området finns också ett rikt fågelliv och på tomten har vi egna blåbär. Läget är också väldigt soligt med sol från tidig morgon ända till kvällsol.

På morgnarna sitter vi ofta på den soliga altanen som vetter mot öster och njuter av vårt morgonkaffe. Vi älskar verkligen detta sommarhus som vi haft i 16 år men nu är det dags att ta nästa steg i livet och flytta ut på landet permanent.

//Thomas och Pia

Friskrivning

Observera att fastigheten säljs med friskrivningklausul avseende säljarens ansvar för fel eller brister i fastigheten. Denna friskrivning omfattar även sk dolda fel. Detta innebär att det är särskilt viktigt att man som köpare noggrant undersöker fastighetens skick.

Allmänt

Hydrofor samt serviser i det gemensamma pumphuset byttes 2017.

Den befintliga gräsklipparen från 2018 och som endast använts ett par gånger kan köpas separat.

Bäddsoffan i gästrummet ingår i överlåtelsen. De två skåpen med glasdörrar i duschrummet ingår också. Dock inte den stora inramade spegeln i duschrummet. 

Visa mer

Intresserad?

Birgitta Johansson
Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare
Hans Larsson
Hans Larsson
Kontorschef Söderköping

Visningar

lördag, 23 mars

onsdag, 27 mars

Visa bokning

Bilder


Karta

Kontakta mäklare