Budgivning pågår

Hagsätter Evalundsvägen 49

Norrköping

Mysig stuga med pendlingsvänligt läge!

Denna mysiga stuga om 2-3 rok ca 10 min från Norrköping riktigt längtar efter någon som åter vill ge den liv och kärlek! Huvudbyggnaden, som har både ett välkomnande öppet altandäck och en altan under tak är i bra skick men inte använd på ett par år. På fastigheten finns även ett enbilsgarage i bra skick samt en enklare gäststuga inrymmande förråd, dusch, mulltoa samt en vedeldad liten bastu. Den stora och inbjudande plana tomten lockar till både lek och umgänge med nära och kära. Läget nära skogen ger ett skönt lugn med fåglar som kvittrar och såväl blåbär- som svampmarker. Använd som den är eller kanske bygga nytt?

Fritidshus

Pris:
950.000 SEK
Rum:
2.5 rum och kök
Boarea:
52 m²
Tomtarea:
3223 m²

Byggnad

Byggnadstyp:
1 plans fritidshus
Byggnadsår:
1970
Fastighetsbeteckning:
HAGSÄTTER 1:47

Fakta

Antal sovrum:
1 - 2
Byggnadstyp:
1 plans fritidshus
Fasad:
Trä
Tak:
Plegel
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Plintar
Fönster:
2-glas
Ventilation:
Självdrag
Uppvärmning:
Direkt el
Vatten och avlopp:
Enskilt sommarvatten via Hagsätters samfällighetsförening. Avlopp saknas.

Drift

Driftskostnad:
898 SEK/mån
Värme:
417 SEK/mån
Sotning:
13 SEK/mån
Samfällighet:
50 SEK/mån
Renhållning:
144 SEK/mån
Försäkring:
167 SEK/mån
Övrigt:
108 SEK/mån
Personer i hushåll:
1
Total årlig driftkostnad:
10.780 SEK
Kommentar:
Enligt säljarens uppgifter då fastigheten endast använts sommartid. Kostnad för hushållsel ingår i uppvärmningskostnaden. Posten övrigt avser årsavgift till Hagsätters samfällighetsförening. Fastighetsskatt tillkommer med 4 545 kr/år.

Överlåtelsekostnad

Pantbrev:
250.000 SEK

Taxering

Värdeår:
1970
Taxeringsår:
2018
Taxeringskod:
220
Taxeringsvärde totalt:
606.000 SEK
Taxering byggnad(er):
318.000 SEK
Taxering tomt:
288.000 SEK

Energideklaration

Energistatus:
Behövs ej

Servitut

Gemensamhetsanläggning Söderköping HAGSÄTTER GA:1. Avser vägar och förvaltas av Hagsätters samfällighetsförening
Gemensamhetsanläggning Söderköping HAGSÄTTER GA:2. Avser parkområde, vattenförsörjningsanläggning, elkabel och förvaltas av Hagsätters samfällighetsförening
Gemensamhetsanläggning Söderköping LODDBY GA:1. Avser väg och förvaltas av Loddby-evalunds samfällighetsförening.

Entré

Entré till huvudbyggnaden sker via ett öppet altandäck med skön morgonsol. Den perfekta platsen för morgonkaffet och med plats för hela familjen!

Hall

Väl inne möts man av en liten hall med plats för avhängning.

Tvättrum

Till höger innanför ytterdörren finns detta tvättrum utrustat med ett handfat med spegelskåp för morgon- och kvällstoalett. I tvättrummet finns också en stor platsbyggd garderob med överskåp samt två något mindre vägghängda skåp. Här inne sitter också en modern elcentral med vipbrytare och jordfelsbrytare.

Sovrum

Mitt emot tvättrummet finns ett sovrum med plats för två enkelsängar och med fönster mot den södervända delen av trädgården.

Kök

Förbi sovrummet når man så köket som har en vit skåpsinredning och ljust kakel ovan diskbänk och spis. Här finns en spis med tre plattor samt en kyl/frys.

Matrum/Sovrum

Mitt emot köket med ett stort valv mellan rummet och hallen finns detta lite långsmala rum. Här vetter fönstret mot den intilliggande skogen.

Storstuga

Storstugan har trägolv och träpanel/strukturtapet på väggarna. I rummet finns en öppen spis för myseldning. Från storstugan är det stora glaspartier samt en dörr ut till altanen under tak och som vetter mot söder. I taket finns infravärme installerat.

Duschrum/Bastu/Förråd

Denna enklare byggnad är grundlagd på plintar med en stomme av trä och har ett äldre papptak. El finns i byggnaden men inget riktigt avlopp.

Byggnaden är indelad i ett duschrum, en förrådsdel samt ett enklare gästrum. I duschrummet, som har våtrumsmatta på golvet och målad väv/träpanel på väggarna finns mulltoa, duschplats samt även en liten vedeldad bastu.

En del av den andra halvan av byggnaden har tidigare använts som gästrum men passar numera bäst som förråd. Slutligen finns ytterligare ett mindre förråd där varmvattenberedaren till duschen återfinns.

Växthus

Ett klassiskt litet växthus passande för hobbyodling i liten skala.

Garage

Detta enklare enbilsgarage med manuell dragport är byggt ca 1991 på betongplatta med en stomme av trä och med eternit på taket. Här finns en egen elcentral och 3-fashandske finns också.

I anslutning till garaget finns en förstärkt uppställningplats för till exempel husvagn, husbil eller kanske båten.

Tomt

Tomten är stor, plan och lekvänlig och består i princip helt av gräsmatta även om en liten remsa mot den bakomliggande skogen är ren naturtomt. På denna del av fastigheten finns en gammal grävd brunn som inte varit i bruk på många år. Tidigare har den bara använts för trädgårdsbevattning så det går inte att garantera kvaliteten på vattnet. Några mindre planteringar finns förstås också. Bland annat en som gömmer en brunn dit såväl del av dagvattnet som tvätt- och diskvatten leds. Från brunnen leds vattnet sedan vidare till diket mellan fastigheten och vägen. 

Område

Evalund är ett lugnt och skönt område med blandad bebyggelse. Ursprungligen var det ett rent fritidshusområde men fler och fler väljer att bosätta sig här permanent och bygger nytt. Här har man både nära till naturen med dess rika svamp- och lingonmarker och nära till sta'n med dess bekvämligheter. För dig som inte vill använda bilen finns busskommunikationer på Gamla Övägen in till Norrköping. Med bil är det också en enkel sak att pendla till såväl Söderköping som Linköping. För golfaren ligger Söderköpings golklubb bara några minuter bort liksom Göta kanal som är en aktiv farled från maj till september. För den badsugne är det bad i Ensjön som gäller eller kanske ett dopp i Asplången vid Snöveltorp. Apropå Asplången och Göta kanal så tar det bara ca 5 minuter med bil till populära Söderköpings Golfklubb med sina 27 hål. I klubbhuset finns också en trevlig restaurang med stor uteservering och med skön vy över banan.

De byggregler som gäller för området är enligt kommunens bygglovhandläggare följande: 

Gällande detaljplan har ändrats och numera får fastigheten bebyggas, vid en godkänd och fungerande åretrunt-avloppsanläggning, med ett enplanshus om totalt 100 kvm bruttoarea och 3,5 meter byggnadshöjd. Utöver detta får uthus byggas med sammanlagt 40 kvm bruttoarea och 2,5 meter i byggnadshöjd. I redan nämnda byggrätter är Attefallsreglerna inte medräknade.

Man har börjat diskutera dragning av fiber i området. Ägarna till denna fastighet har dock ännu inte anmält intresse för det. Preliminär kostnad för detta ligger på ca 30 000 kr och då har entreprenören lovat att installation ska kunna ske under kvartal 4, 2019.

Sommarvattnet via Hagsätters samfällighetsförening är påslaget ca 1/5 - 30/9 beroende på väderlek.

Inom föreningen finns en trevlig boulebana liksom även fotbollsplan för barnen.

Säljaren berättar

Tomten bebyggdes av våra föräldrar 1970 men med ålderns rätt överlät de fastigheten på mig och min syster för ett par år sedan. Vi har dock olika mål och intresse med fastigheten och därför har vi nu beslutat oss för att sälja den. Den allra största fördelen med just vår fastighet är lugnet med närheten till naturen, skog och mark och den stora tomtytan som bjuder in till lek och spel och dessutom har sol så gott som hela dagen.

Närheten till Norrköping gör att det är enkelt att åka ut en kväll efter jobbet och bara njuta. I och med att tomterna i området är relativt stora känner man sig aldrig störd av några grannar. Ägaren till det bruna huset österut från vår fastighet bor i Uppsala och är nästan aldrig här och i det gråblå huset västerut bor en familj med två barn. En flicka på 7 år och en pojke på 5 år. I övrigt har vi inte så bra vetskap om vilka grannarna är faktiskt.

Huset får man beteckna som en normal sommarstuga med lite charm och med morgonsol vid entrén och eftermiddagssol på altanen. Enligt vår åsikt är det en av områdets allra bästa tomter!

// Mats

Friskrivning

Observera att fastigheten säljs med friskrivningklausul avseende säljarens ansvar för fel eller brister i fastigheten. Denna friskrivning omfattar även sk dolda fel. Detta innebär att det är särskilt viktigt att man som köpare noggrant undersöker fastighetens skick.

Visa mer

Intresserad?

Birgitta Johansson
Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare
Hans Larsson
Hans Larsson
Kontorschef Söderköping

Visningar

Välkommen att ringa 011-24 88 90 för mer info och visning!

Budhistorik

Aktuellt bud: 915 000 SEK

Budgivare Datum Bud
Budgivare 2 2019-05-24 16:07 915 000 SEK
Budgivare 1 2019-05-24 15:45 910 000 SEK
Budgivare 2 2019-05-24 11:30 900 000 SEK
Budgivare 1 2019-05-23 12:50 875 000 SEK

Överblick av område

Bilder


Karta

Kontakta mäklare

Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter (GDPR) ›