Gunghult 3131

Strömsnäsbruk

SVERIGES HÄFTIGASTE RANCH ! ?

I södra Småland, 5 minuter från E4:an, ligger denna härliga Ranch i amerikansk vilda Western stil. Ranchen är genomtänkt in i minsta detalj och består av ett högklassigt bostadshus om 200 kvm och en ranchdel där det finns gott om plats för hästar, gäster, matlagning och stora sällskap. Ranchen ligger naturskönt med närhet till badsjö och ädelfiske (Hinnerydssjöarna). Ett fantastiskt privatboende eller driv din egen verksamhet?

Villa

Pris:
7.775.000 SEK
Rum:
5 rum och kök
Boarea:
200 m²
Tomtarea:
3200 m²

Byggnad

Byggnadstyp:
2 plans villa
Byggnadsår:
2012
Fastighetsbeteckning:
GUNGHULT 1:46

Fakta

Antal sovrum:
3 - 4
Antal badrum:
2
Byggnadstyp:
2 plans villa
Fasad:
Trä
Tak:
Betongpannor
Plåtarb.:
Lackerad plåt
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Betongplatta / Plåt
Grundmur:
Betong
Fönster:
3-glas
Ventilation:
Mekanisk till- och frånluft med värmeväxl.
Uppvärmning:
Jordvärme
Vatten och avlopp:
Enskilt vatten året om.. Enskilt avlopp.

Drift

Driftskostnad:
1.750 SEK/mån
Värme:
625 SEK/mån
El:
500 SEK/mån
Vatten/Avlopp:
67 SEK/mån
Sotning:
50 SEK/mån
Renhållning:
175 SEK/mån
Försäkring:
333 SEK/mån
Personer i hushåll:
4
Total årlig driftkostnad:
21.000 SEK
Kommentar:
Avser endast bostadshuset.

Överlåtelsekostnad

Pantbrev:
5.750.000 SEK

Taxering

Värdeår:
2012
Taxeringsår:
2017
Taxeringskod:
120
Taxeringsvärde totalt:
2.371.000 SEK
Taxering byggnad(er):
1.560.000 SEK
Taxering tomt:
126.000 SEK
Taxering åkermark:
93.000 SEK
Taxering betesmark:
78.000 SEK
Taxering skogsmark:
111.000 SEK
Taxering skogsimpediment:
3.000 SEK

Servitut

Avtalsservitut
Avtalsservitut

Fastighet

Det fantastiskta huset är som en dröm hämtat från amerikanska södern och håller genomgående hög kvalitet. Både material och funktion är valda med största omsorg. I huset möts gammalt och nytt på ett harmonisk och stilrent sätt. Varje detalj i huset är väl genomtänkt och ger den där lilla extra ombonade känslan. Återbrukade ladubjälkar ger autencitet och här finns bland annat golvvärme i hela huset och ett spabad i ett av tornrummen.

Huset ligger fint på en äng omgärdad av stenmurar och hästhage. Till fastigheten hör både åker, betes och skogsmark som öppnar upp för flera möjligheter. I den privata dammen, "Tailors pond", alldeles bredvid huset finns både kräftor och inplanterad regnbågslax. Från den stora altanen kan man blicka ner mot ranchdelen där man kliver in i en egen liten idyllisk värld som minner om den gamla amerikanska Western. En genomtänkt och genuin atmosfär sprider här en trivsam stämning.

Boningshus

"Exklusivt, modernt och fräscht blandat med själ och autentisk patina." 

När du går in i husets huvudentrén kommer du till ett välkomnande kapprum med fri sikt genom huset till dess baksida. Det härliga klinkersgolvet fortsätter in i hallen och köket och övergår sen i ett fint massivt ekgolv i vardagsrum och matplats. Här inne öppnar luftiga sällskapsutrymmen upp sig och bjuder in till att umgås eller bara njuta. Hela atmosfären andas lugn och harmoni med ljusa träväggar, rustika gamla träbjälkar och ett härligt ljusinsläpp från stora spröjsade fönster. På nedervåningen finns ett helkaklat badrum med dusch och WC samt en rymlig och praktisk tvättstuga med flera garderober och egen ingång. Runt hela huset går en altan i trä som utanför vardagsrummet breder ut sig och erbjuder en frikostig och behaglig plats i det fria för enskilda stunder eller många gäster.    

Från hallen kommer man upp till övervåningen. Ovanför trappan öppnar ett stort allrum upp sig med härligt ljusinsläpp från spröjsade fönster och utgång till balkongen. Från allrummet når man smidigt övriga rum på övervåningen.

På övervåninge finns tre tilltagna rum med gott om utrymme att användas som t ex sovrum eller kontor. Här uppe finns också ett härligt helkaklat badrum med den där exklusiva påkostade känslan. Badrummet rymmer både vägghängd WC, dusch, dubbla handfat och ett spabad mysigt placerat i tornrummet. 

Övriga byggnader

Till fastigheten, som klassas som lantbruksenhet, hör flera byggnader. På Ranchdelen ligger ett fräscht stall med boxar, spolplats, sadelkammare och flera förråd. På nedervåningen finns även ett kontor och en westerninspirerad boningsdel med tillgänglighetsanpassat badrum. Ovanför stallet finns en boningsdel med ett allrum, flera toaletter och duschar samt ytterligare 14 unikt inredda rum. Alla rum har sitt eget tema med den gemensamma nämnaren - vilda western... Idag används denna del till hotell och bed & breakfast samt företagsevent.

Bredvid stallet ligger "Saloonen", en byggnad som innehåller såväl rejäl barbequeplats med platsbyggd grill och rök under tak såväl som litet restaurangkök, toaletter, gemytlig bardel med kamin och stort sällskapsrum med uppbyggd liten scen och vedeldad spis med inbyggd kasset. Även här är det genomgående temat den amerikanska western och alla detaljer är väl genomtänkta och noga utvalda.

Bakom stallet ligger ett modernt ridhus, en ridbana och rundcorall samt hage med eluppvärmd vattenkopp för lösdrift vintertid.

I skogen finns en uppbyggd liten "Indianby" med grillplats.

Inventarier

Annonserat pris avser fastigheten exklusive inventarier.

Om så önskas kan inventarier i Hotell och Ranchdelen övertas efter separat överenskommelse (375 000 kr).

 

Visa mer

Intresserad?

Gunnar Ramstedt
Gunnar Ramstedt
Fastighetsmäklare
Anne Sjö
Anne Sjö
Fastighetsmäklare/Jurist

Visningar

Inga visningar

Bilder


Karta

Kontakta mäklare

Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter (GDPR) ›