Ensjövägen 73

Norrköping

Gediget och välbyggt sommarnöje!

Välkommen till denna högt belägna oas i stadsnära Ensjön och välskötta Grönviks Arrendeförening! Hit är det enkelt att ta sig med allmänna kommunikationsmedel eller till och med på cykel. Huvudbyggnaden rymmer storstuga, pentry, sovrum, hygienrum samt sovloft och har ett stort härligt inglasat uterum beläget mellan storstugan och altandäcket. På tomten finns också en gedigen gäststuga samt en snickarbod. Blir du badsugen är det bara några få minuters promenad till Ensjöbadet!

Fritidshus

Pris:
495.000 SEK
Rum:
3 rum och arbetskök
Boarea:
35 m²
Tomtarea:
1049 m²

Byggnad

Byggnadstyp:
1 plans fritidshus med loft

Fakta

Antal sovrum:
1 - 2
Byggnadstyp:
1 plans fritidshus med loft
Fasad:
Trä
Tak:
Plåt
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Plintar med sockelskivor
Fönster:
3-glas
Ventilation:
Självdrag
Uppvärmning:
Luft/luftvärmepump
Vatten och avlopp:
Områdesgemensamt sommarvatten samt egen miljötoalett

Drift

Driftskostnad:
800 SEK/mån
Värme:
250 SEK/mån
Renhållning:
67 SEK/mån
Försäkring:
83 SEK/mån
Övrigt:
400 SEK/mån
Personer i hushåll:
2
Total årlig driftkostnad:
9.604 SEK
Kommentar:
Enligt säljarens uppgifter. Posten övrigt inkluderar medlemsavgift om 100 kr/år, vägavgift om 300 kr/år samt arrendeavgift om 1 101/kvartal = 4 404 kr/år. Fastighetsskatt tillkommer med 1 658 kr/år.

Taxering

Taxeringsvärde totalt:
221.000 SEK

Energideklaration

Energistatus:
Behövs ej

Stugan

Huvudbyggnaden om 35m² är i mycket bra skick med ett loft på ca 20m² golvyta och begränsad ståhöjd under snedtaken.  I anslutning till storstugan finns ett helt nytt inglasat uterum om ca 15m² med ett härligt trädäck utanför. Byggnaden är grundlagd på plintar med järnbalkar som bär upp konstruktionen. Under altandäcket finns plats för förvaring.

Av den ursprungliga stugan som byggdes någon gång på 1930/40-talet återstår endast någon del av en vägg. Resten är uppbyggt från 2007 och framåt, från grunden upp till taknock.

Hall

Entréhall med klinker på golvet. Här finns en lucka till vinden samt en garderob för avhängning.

Hygienrum

Klinker på golvet och helkaklade väggar. Här finns en miljötoa/separett samt ett handfat.

Storstuga

Laminat på golvet och vitmålad träpanel i taket. Här inne sitter luftvärmepumpen som även kan köras på kyla. Öppet mot arbetsköket och isolerglas i glaspartiet mot det inglasade uterummet.

Loft

Ett loft om dryga 20m² golvyta är ännu inte helt färdigt men det mesta materialet finns.

Sovrum

Laminat på golvet och vitmålad träpanel i taket. Här finns plats för två enkelsängar och fönstret vetter mot svala norr.

Arbetskök

Beläget i direkt anslutning till både storstugan och uterummet med köksinredning i furu. Utrustat med en spis med 3 plattor, spisfläkt samt en mindre kyl.

Inglasat uterum

Från storstugan och köket är det skjutbara glaspartier av isolerglas ut till det nyligen inglasade uterummet (ca. 15m²). Golvet är isolerat med cellplast och med infravärmen igång blir det varmt och skönt även om kylan biter ute. Från uterummet är det skjutdörrar ut till det öppna altandäcket.

Gäststuga

Grundlagd på plintar med en stomme av trä och med plåt på taket (ca. 15m²). Här finns plats för bäddsoffa/våningssäng och ett litet matbod vid trinetteköket. El finns indragen. Bakom gäststugan finns ett utrymme där hydroforen har sin plats liksom den helt nya vattenpumpen.

Snickarbod/förråd

Grundlagd på plintar med en stomme av trä och ny papp på taket. Byggnaden är oisolerad och el finns indragen. I snickarboden finns ett litet frysskåp.

Tomt

Mestadels lättskött skogstomt med ett sluttande läge där gäststugan finns nere vid vägen och parkeringen medan huvudbyggnaden och snickarboden ligger högre upp och nås via en specialbyggd trappa.

Allmänt

Eget vatten finns från grävd brunn belägen vid gäststugan (ej vintersäkrat). Sommarvatten från föreningen finns vid övre tomtgräns men är inte inkopplat. Säg till föreningen så kopplar de in vattnet för en årskostnad om fn 500 kr. El finns förberett från gäststugan till p-platsen för en eventuell byggnation av en carport. Ett äldre grannemedgivande för detta finns. 

Loftet på huvudbyggnaden är inte helt färdigställt men material finns och ingår i överlåtelsen. Eldragning på loftet är klart och inkopplad. Material till en tänkt farstukvist till huvudbyggnaden finns och ingår i överlåtelsen.

Större delen av det lösöre som finns i byggnaderna kommer att ingå i överlåtelsen då ett snabbt tillträde är önskvärt.

3-fas el indragen.

Område

Ensjön är ett naturskönt område som ligger bara några kilometer från Norrköpings centrum och med sjön Ensjön i direkt anslutning. Området består dels av friköpta tomter bebyggda med småhus men också av Grönviks Arrendeförening som omfattar ca 15 Ha mark inom Norrköping Navestad 3:1 fördelad på totalt 88 tomter av varierande storlek och läge. Läs gärna mer om föreningen via länken som du finner här på hemsidan.

 

Visa mer

Intresserad?

Birgitta Johansson
Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare
Hans Larsson
Hans Larsson
Kontorschef Söderköping

Visningar

Välkommen att ringa 011-24 88 90 för mer info och visning!

Överblick av område

Bilder


Karta

Kontakta mäklare

Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter (GDPR) ›