Att sälja med UX Home

Sälj din bostad med oss

Att sälja ditt hus, din lägenhet eller tomt innebär frågor. Det är vårt jobb att kunna svara. Och leverera lösningar. Med erfarenhet, professionalitet, nyfikenhet och kreativitet ger vi dig en god, smidig och noggrant utförd affär. Det gäller vid såväl försäljning av villor och bostadsrätter som vid nyproduktion, fritidshus och tomter.

Besök
Vår digitala ambition till trots, så kan inget ersätta det personliga besöket. Ansikte mot ansikte i din bostad träffas vi för att lyssna till dina förhoppningar och behov. Vi enas om processen, det vill säga tidsplan, marknadsföring och tillvägagångssätt. Vi diskuterar värdering och prisanalys, fotografering, besiktning, planritningar, marknadsföring, målgrupp (särskilt intressant för digital bearbetning) m.m. Om du ännu inte har hittat ditt nästa hem så lyssnar vi (och hjälper) gärna.

Marknadsföring
Rätt målgrupp, rätt plats och rätt tidpunkt är avgörande. Samt rätt pris och en rättvisande beskrivning av ditt hem. Med professionella bilder presenteras dina bilder och marknadsförs i givna och lämpliga kanaler (Webb, Facebook/Sociala medier, YouTube, annonser, utskick).

Det digitala paradigmet möjliggör kirurgisk målgruppsbearbetning vilket vi utnyttjar klokt.

Visning
Showtime! Visningar är den viktigaste möjligheten för spekulanter att skapa sig en uppfattning om bostaden och vi har god kunskap om vad som krävs för att bostaden ska visas från dess bästa (och rätta) sida. Vi erbjuder både öppna och tidsbokade visningar för att potentiella köpare ska ges bästa möjliga förutsättningar att uppleva bostaden och samtala med oss. Även virtuella visningar är en möjlighet som kan erbjudas.

Budgivning
Vi tillämpar normalt öppen budgivning. Bud lämnas till fastighetsmäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Säljaren har fri prövningsrätt. Det betyder att det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Varken säljare eller köpare bundna förrän ett skriftligt köpeavtal har undertecknats av både köpare och säljare.

Kontrakt
Sanningens ögonblick. När tiden är inne för att genomföra köpet ska det skrivas ett kontrakt som vi noggrant förbereder. Vi ses på neutral plan eller på överenskommen plats som passar båda parter.

Tillträde
Vid kontraktsskrivningen har säljare och köpare enats om ett så kallat tillträdesdatum. Då ska bostaden vara redo för överlämning; flyttstädat och åtgärdat enligt Mäklarsamfundets rekommendationer, om inte annat är överenskommet. Det finns också regler för vad som är fast och lös egendom.

Stäng meny