Unnerstadvägen 22

Norrköping

Mindre enplansvilla med havsglimt!

Gemytliga Unnerstad är beläget bara 10 minuters bilväg från Norrköping! I detta mysiga lilla hus i gott skick finner du lugn och ro nära Bråvikens vatten. Njut av en stund i solen på det stora altandäcket eller varför inte en middag i goda vänners lag under det skyddande altantaket. På den plana och lättskötta tomten finns även gäststuga och förråd. Dessutom finns en hundgård godkänd för två till tre hundar. Välkommen att anmäla dig till visning!

Villa

Pris:
2.175.000 SEK
Rum:
2.5 rum och kök
Boarea:
80 m²
Biarea:
14 m²
Tomtarea:
1376 m²

Byggnad

Byggnadstyp:
1 plansvilla
Byggnadsår:
1939
Fastighetsbeteckning:
DAGSBERGS-UNNERSTAD 2:17

Fakta

Antal sovrum:
1 - 2
Byggnadstyp:
1 plansvilla
Fasad:
Trä
Tak:
Betongpannor
Plåtarb.:
Lackerad plåt
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Plintar
Fönster:
3-glas
Ventilation:
Självdrag
Uppvärmning:
Luft/luftvärme-pump, braskamin samt direkt el
Vatten och avlopp:
Kommunalt VA året om

Drift

Driftskostnad:
2.804 SEK/mån
Värme:
1.833 SEK/mån
Vatten/Avlopp:
325 SEK/mån
Sotning:
58 SEK/mån
Samfällighet:
58 SEK/mån
Renhållning:
175 SEK/mån
Försäkring:
354 SEK/mån
Personer i hushåll:
3
Total årlig driftkostnad:
33.645 SEK
Kommentar:
Enligt säljarens uppgifter. Uppvärmningskostnaden inkluderar kostnad för hushållsel. I posten VA ingår en fast kostnad avseende dagvatten. Byggnaden är dock inte inkopplad på det kommunala dagvattennätet. Posten samfällighet avser vägsamfällighet.

Överlåtelsekostnad

Pantbrev:
1.487.500 SEK

Taxering

Värdeår:
1976
Taxeringsår:
2018
Taxeringskod:
220
Taxeringsvärde totalt:
1.357.000 SEK
Taxering byggnad(er):
700.000 SEK
Taxering tomt:
657.000 SEK

Energideklaration

Energistatus:
Utförd
Årlig energiprestanda:
193 kWh/m²
Registrerad:
2013-06-12

Servitut

Officialservitut badplats. Avser badplats på Unnerstad udde.
Officialservitut väg. Avser tillfartsväg från Djurövägen.

Hall

Via det stora altandäcket som går i vinkel sker entré till en delvis möblerbar hall med laminatgolv och målade väggar. Här finns plats för avhängning innanför ytterdörren liksom i en skjutdörrsgarderob.

Vardagsrum

Stort vardagsrum i vinkel med en liten nivåskillnad. På golvet ligger ett askgolv och väggarna är vitmålade. I rummet finns en braskamin och på väggen mot öster sitter luft/luft-värmepumpen. I och med vinkeln finns goda möjligheter att dela av rummet för att på det viset få ytterligare ett sovrum.

Sovrum

Sovrummet har tapetserade väggar. Här finns öppna garderober med ett draperi framför samt en utgång till den del av altanen som är belägen under tak och vetter mot väster.

Kök

Här ligger ett grått laminat på golvet och väggarna ovan den vitmålade bröstpanelen är tapetserade. Skåpsinredningen går i vitt med ett gråmelerat kakel ovan bänkarna och ovan diskbänken finns ett fönster som vetter mot öster. Mitt i köket finns en praktisk köksö med förvaring och sittplatser för morgonkaffet. Den maskinella utrustningen i köket består av en hällspis, en spisfläkt av äldre modell, kyl och frys (båda från 2011) samt en diskmaskin (2013). Från köket finns en utgång till trädgården på den sydöstra sidan av huset.

Duschrum/Tvätt

Duschrummet har våtrumsmatta på golvet, målad väv på väggarna och vitmålad träpanel i taket. Här finns wc, tvättställ i kommod, duschkabin från 2016 samt en praktisk tvättbänk med tvättmaskin och torktumlare under. I utrymmet finns även en fristående mindre garderob med spegeldörr för handdukar och annat som är bra att ha. Det finns också en varmvattenberedare (100 liter), en mekanisk fläkt samt två mindre vädringsfönster. 

Altandäck

Den stora altanen går i vinkel och är delvis öppen för njutning soliga dagar. Är vädret lite sämre eller solen alldeles för stark finns som nämnts även en del belägen under tak. Till/från altandäcket finns två trappor som båda leder ned på den plana och lättskötta trädgården.

Gäststuga

Denna lilla stuga om 1,5 rum är ca 20 m² stor. Grundlagd på plintar med en stomme av trä och med både papp och plåt på taket. Invändigt renoverad 2009/2010 med laminatgolv, målade väggar och vitmålat innertak. Entré sker till en hall med avhängning. Här finns även en platsbyggd garderob samt en fristående garderob. Innanför hallen finns ett mysigt sovrum. I samband med renoveringen 2009/2010 lades även yttertak om.

Redskapsbod

En enklare byggnad med plats för till exempel trädgårdsredskap. 

Säljarens berättelse

Unnerstad erbjuder en naturskön miljö med närhet till Norrköpings stadskärna. Det är svårt att undgå tystnaden och lugnet som möter oss när vi kommer hem från en hektisk arbetsdag. I närområdet finns underbara promenadstråk, liksom både badplats och båtplats. Från "Unnerstad udde" förgylls tillvaron sommartid ytterligare av den vackra solnedgången. Trädgården är lummig med möjlighet till sol och skugga hela dagen. På altanen njuter vi av solen från morgon till kväll. 

Allmänt

Varmvattenberedaren är installerad 2019.

Luft/luftvärmepumpen är från 2018.

Braskaminen installerades 2005.

Den dubbla glasdörren i köket är från 2008.

Fiber instllerades 2017.

Förutom det kommunala vattnet finns en borrad källa för t ex trädgårdsbevattning.

Visa mer

Intresserad?

Birgitta Johansson
Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare
Hans Larsson
Hans Larsson
Kontorschef Söderköping

Visningar

Välkommen att ringa 011-24 88 90 för mer info och visning!

Överblick av område

Bilder


Karta

Kontakta mäklare