Östra Tallgatan 5

Skärblacka

Prisvärd renoveringsbostad med bra läge i Skärblacka

Tycker du om att renovera? Här har du chansen att göra i ordning din bostad med en totalyta om 169 kvm så som du själv vill. Fiber finns indraget och på de två bostadsplanen finns tre sovrum, vardagsrum, duschrum, toalett och kök med matplats. I källaren finns garage och tvättrum samt flera rum som kan anpassas efter behov. På tomten finns uteplats och ett tillbyggt större förråd. Nuvarande ägare har under åren mestadels själva renoverat huset utan att påbörjade renoveringar helt färdigställts. För ett överkomligt pris får du ett fristående hus med bra läge nära förskola, skola och serviceutbud i Skärblacka Centrum. Vill du röra på dig når du med bil Norrköping på 15 minuter, Finspång på 20 minuter och avfarten till Linköping ligger bara 25 minuter bort. Välkommen på visning!

Villa

Pris:
1.265.000 SEK
Rum:
4 rum och kök
Boarea:
102 m²
Biarea:
67 m²
Tomtarea:
878 m²

Byggnad

Byggnadstyp:
1 1/2 plansvilla
Byggnadsår:
1956
Fastighetsbeteckning:
KULLERSTADS-ÅBY 3:43

Fakta

Antal sovrum:
3
Antal badrum:
1
Gästtoalett:
Ja
Byggnadstyp:
1 1/2 plansvilla
Fasad:
Putsad samt tillbyggnad träpanel
Tak:
Betongpannor
Stomme:
Lättbetong
Bjälklag:
Trä/lättbetong
Grundläggning:
Källare, plint/krypgrund tillbyggnad
Murstock:
Plåtrör
Fönster:
2-glas samt 2 mindre isolerglas
Ventilation:
Självdrag
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten & avlopp.
TV- / Internetutbud:
Fiber
Fastigheten besiktigad:
2019-04-09
Radon:
Mätning pågår.

Drift

Driftskostnad:
4.426 SEK/mån
Värme:
1.708 SEK/mån
El:
1.333 SEK/mån
Vatten/Avlopp:
625 SEK/mån
Sotning:
33 SEK/mån
Samfällighet:
125 SEK/mån
Renhållning:
142 SEK/mån
Försäkring:
460 SEK/mån
Personer i hushåll:
4
Total årlig driftkostnad:
53.117 SEK
Kommentar:
Samfällighet avser vägavgift och sommarvatten. Enligt säljarens uppgifter. Till driftskostnad tillkommer fastighetsavgift om 8 049 kr (2018).

Överlåtelsekostnad

Pantbrev:
900.000 SEK

Taxering

Värdeår:
1956
Taxeringsår:
2018
Taxeringskod:
220
Taxeringsvärde totalt:
1.130.000 SEK
Taxering byggnad(er):
741.000 SEK
Taxering tomt:
389.000 SEK

Energideklaration

Energistatus:
Utförd
Årlig energiprestanda:
147 kWh/m²
Energiklass:
E
Registrerad:
2019-04-09
Energideklarationsadress:
Östra Tallgatan 5

Servitut

Gemensamhetsanläggning Norrköping KULLERSTADS-ÅBY GA:2

Entréplan

HALL

Tillbyggd hall med avhängning och ett fönster (fönsterbräde saknas) samt ljusinsläpp i entrédörr. Laminatgolv, tapet. I anslutande korridor finns trappor till övervåning och källarvåning.

VARDAGSRUM

Vardagsrum med fönster/ljusinsläpp åt två håll. Utgång till balkong och anslutande till uteplats. Kattlucka i balkongdörr, laminiatgolv och tapet på vägg.

KÖK

Kök med matplats och fönster åt två håll. Grå köksinredning och mörk melerad bänkskiva i laminat, diskho, diskmaskin (Siemens), glaskeramikhäll (Electrolux), fläkt, ugn (IKEA), kyl & frys (Elvita). Laminatgolv, bröstpanel och tapet, arbetsyta vid diskho kaklad.

SOVRUM 1

Sovrum med ett fönster och inbyggd garderob. Tapet och laminatgolv.Bakom tapeten finns dörren kvar in till vardgsrum.

 DUSCHRUM

Duschrum med ett öppningsbart fönster, WC, handfat (2019), väggskåp och dusch. Plastmatta och våtrumstapet, delvis kakel bakom WC. 

Övervåning

Trappa med heltäckningsmatta till övervåning. Ett fönster och växt- och fågelmönstrad tapet. Ovanför trappan finns en möblerbar hall som försetts med ett ny tapet och nytt laminatgolv april 2019. Renovering av trappdel inte helt klar. Lucka till vind i taket.

SOVRUM 2

Större sovrum med fönster och utgång till balkong. En inbyggd garderob och en praktisk kattvind till förvaring. Nytapetserat och nylagt laminatgolv april 2019. 

TOALETT

Liten toalett med WC, handfat (endast kallvatten), plastmatta och tapet/målad vägg. 

SOVRUM 3

Sovrum med två fönster och en klädkammare. I klädkammaren når man även en mindre kattvind. Laminatgolv och på väggar målad vävtapet och en väggdel med trä. 

Källarvåning

Den gamla trätrappan leder ner till källarplanet. Här finns en korridor som ansluter till ett förråd, förvaringsutrymme under trappan, garaget, tvättrum och yttterligare ett rum. Korridoren är delvis försedd med ett laminatgolv.

FÖRRÅD

En gammal "matkällare" där dörren tagits bort.

TVÄTTRUM

Tidigare ett badrum som gjorts om till ett tvättrum med tvättmaskin (Seimens), torktumlare (Cylinda) och en vask. Ett mindre fönster, träpanel och klinkers på golv.

RUM 1

Gamla pannrummet. Här finns fjärrvärmecentralen (Cetetherm) och en braskamin (restriktioner vid användning p.g.a. värmestrålningen). Två källarfönster i olika väderstreck (ett med trasig ytterglas), klinkersgolv och delvis kaklade väggar.

RUM 2

Innanför gamla pannrummet finns ytterligare ett använbart rum med  ett ljusinsläpp av glasbetong. Ytterligare fönsteröppning finns där glaset saknas och är förtäckt. Rummet har tidigare använst som sovrum. Idag finns här ett bad från Bestway (Lay-z-spa, special edition) som ev kan övertas.

GARAGE

Från källaren når man garaget där det finns plats för både bil, förvaring och hobbyhörna. Ett källarfönster och garageport.  

Övrigt

Huset omdränerat 2017. Tomt ligger lägre än gatunivå och pump med automatik saknas.

Delar av el utbytt.

Säljaren har för bostadsförsäljningen tecknat UX Trygg innefatande bland annat överlåtelsebesiktning och säljarförsäkring mot dolda fel med utökat skydd för V&A och elinstallationer. 

Visa mer

Intresserad?

Anne Sjö
Anne Sjö
Fastighetsmäklare/Jurist
Gunnar Ramstedt
Gunnar Ramstedt
Fastighetsmäklare

Visningar

söndag, 28 april

måndag, 29 april

Visa bokning

Överblick av område

Bilder


Karta

Kontakta mäklare

Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter (GDPR) ›