Önskehemsvägen 2

Norrköping

Charmig enplansvilla i Kårtorp!

Ett naturskönt permanentboende med kommunalt VA, närhet till Ensjön och vackra omgivningar.
Här erbjuds en unik möjlighet att få förvärva en andelstomt i Kårtorps fridstugeförening. Dettta är ett utmärkt boende för den mindre familjen som vill bo på landet men inte behöva pendla långt. Endast 10 minuter med bil till centrala Norrköping, shopping, mataffär, sjukhus och förskola/skola!

Övriga byggnader på tomten:
Isolerat uthus med vedbod där el och värme är indraget. Redskapsbod och jordkällare. Lekstuga i behov av upprustning står på tomten.

Villa

Pris:
1.995.000 SEK
Rum:
4 rum och kök
Boarea:
73 m²
Tomtarea:
2000 m²

Byggnad

Byggnadstyp:
1 plansvilla med loft
Byggnadsår:
1905
Fastighetsbeteckning:
SANKT JOHANNES 3:31

Fakta

Antal sovrum:
2 - 3
Antal badrum:
1
Byggnadstyp:
1 plansvilla med loft
Fasad:
Stående träpanel
Tak:
Plåt
Plåtarb.:
Plåt
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Torpargrund samt liten del med plintgrund
Murstock:
Murad
Fönster:
2-glas
Ventilation:
Självdrag
Uppvärmning:
Direktel, luft/luftvärmepump, vedspis samt öppen spis med insats
Vatten och avlopp:
Kommunalt VA
Fastigheten besiktigad:
18/11

Drift

Driftskostnad:
2.707 SEK/mån
El:
1.667 SEK/mån
Vatten/Avlopp:
380 SEK/mån
Renhållning:
183 SEK/mån
Försäkring:
133 SEK/mån
Övrigt:
344 SEK/mån
Personer i hushåll:
2
Total årlig driftkostnad:
32.488 SEK
Kommentar:
I övrigt ingår årsavgift till Kårtorp Fritidsstugeförening (2520 kr) Sotning (ca 300/år) och fastighetsskatt (1312 kr)
Taxeringsår:
2019
Taxering byggnad(er):
362.000 SEK

Energideklaration

Energistatus:
Utförd
Årlig energiprestanda:
148 kWh/m²
Registrerad:
2013-03-27

Rumsbeskrivning

Hall: med matta och golvvärme, förvaringsdel bakom skynke.

Duschrum: med våtrumsmatta på golv, golvvärme, vita väggar,  WC, handfat, spegelskåp med spotlights, dusch med glasdörrar, tvättmaskin (Whirlpool) och elektrisk handdukstork. Bänkskiva med förvaringsmöjligheter under. Ytskikt från -14.

Vardagsrum: med laminatgolv, golvvärme samt öppen spis med insats och fläkt.

Kök: från -12 med matplats, laminatgolv, vedspis (Näfveqvarn), induktionshäll (Electrolux -20), fläkt, ugn inbyggnads (Electrolux -19), kyl och frys -2020, diskmaskin, skafferi/städskrubb, samt utgång till stor altan om ca 30 kvm varav 15 kvm under tak. Altanen ligger i ett perfekt läge med kvällsol.

Arbetsrum: med plastmatta samt trappa upp till loftet.

Sovrum 1/Walk-in-closet: med heltäckningsmatta och grön mönstrad tapet. Plats för dubbelsäng om befintliga träreglar rivs ner, idag används det som garderob.

Sovrum 2: med laminatgolv, vita och mönstrade väggar.

Loft: Loftet har en golvyta som sträcker sig över större delen av huset. Första delen är täckt med heltäckningsmatta och kan användas som sovloft och den andra delen som förråd. Takhöjden är ca 1.75 cm på det högsta stället vid nocken.

 

Följande större ombyggnationer samt renoveringar och underhåll är utförda: 

Tillbyggt på 1950-talet. Samtliga golvbjälklag är utbytta i etapper, dessa uppgifter härrör från tidigare ägare. Fasaden är utbytt och tilläggsisolerad 70 mm, taket tilläggsisolerat 200 mm. Ny trossbotten i hela huset samt 250 mm isolering -98. Taket är omlagt med plåt. Verandan är ombyggd till bostad. Nytt kök installerat -12. Luft/luftvärmepumpen installerades -2013. Duschrummet renoverades -14 med nytt golv och tapet. Ny varmvattenberedare -16. Ny induktionshäll och diskmaskin i kök -19/20.

 

 

 

Byggnader & Tomt

HUVUDBYGGNAD

Boarea om 73 kvm. 4 rum varav 2-3 sovrum. Loftets golvyta är 20 kvm. Uppmätt 2020.

ÖVRIGA BYGGNADER

Uthus om ca 20 kvm med vedbod. Huset är isolerat, el och värme är indraget. 

Redskapsbod & jordkällare, lekstuga.

TOMT

Andelstomt om ca 2000 kvm, ytan på tomten är ej uppmätt då man inte äger marken utan äger en andel i hela föreningen. Uppmätning sker av föreningen och är en pågående process. Tomten har en omväxlande natur på baksidan samt stora gräsytor på framsidan.  

 

Föreningen

Föreningen Kårtorps Fritidsstugeförening äger fastigheten S:t Johannes 3:31 med en totalareal om 2 233 509 kvm och upplåter nyttjanderätten av tomterna till föreningens medlemmar som själva äger byggnaderna på dessa. Här äger du en andelstomt, en andel av hela området via ett andelsbevis. Fördelen med detta är att du inte behöver betala någon lagfartskostnad vid köpet som vid köp av fast egendom. Föreningen äger även stora delar av Ensjön där föreningens egen badplats är belägen, här har du som andelsägare även fiskerätt och kräftfiskerätt. All övrig mark inkluderat i fastigheten St:Johannes 3:31 som inte upplåts till föreningens medlemmar förvaltas av föreningen, såsom vägar och del av Ensjön på 850 000 kvm. 

ANDELSÄGANDE OCH FINANSIERING:

Det går inte att belåna huset via hypotekslån eftersom bankerna inte kan ta ut några pantbrev på det, det går då inte att pantsätta huset som pant för att man tar upp ett lån vilket medför att det inte är möjligt att finansiera köpet med ett vanligt bolån. Banker att rekommendera inför detta köp är VALDERMARSVIKS SPARBANK eller SEB som brukar kunna erbjuda en bra finansieringslösning vid köp av andelstomt i Kårtorp. 

 

Mer information om Kårtorps Fritidsstugeförening finns på hemsidan, https://www.kartorp.se/om-kartorp/

Området

Kårtorps fritidsstugeområde är vackert beläget vid Ensjön strax söder om Norrköping och består av 264 tomter inom en fastighet. Fastigheten förvaltas av den ekonomiska föreningen Kårtorps Fritidsstuguförening. Området har en lång tradition från 20-talet då fritidshusägarna hyrde sina tomter från dåvarande markägaren Kårtorps gård. Under sjuttiotalet bildades föreningen för att köpa loss fastigheten. Idag består området av en blandning av ursprungliga fritidshus och nybyggda hus som används både för fritidsboende och åretruntboende. I området finns också andra föreningar och samfälligheter som t.ex. Kårtorps Idrottsförening (KIF) vilka arrangerar aktiviteter som fotbollstränning och midsommarfirande samt VA-samfälligheter vilka förser sina medlemmar med anslutning till kommunalt vatten och avlopp. 

Visa mer

Intresserad?

Gunnar Ramstedt
Gunnar Ramstedt
Fastighetsmäklare
Sofia Ivarsson
Sofia Ivarsson
Mäklarassistent

Visningar

Inga visningar

Bilder


Karta

Kontakta mäklare

Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter (GDPR) ›