Lövuddevägen 19

Valdemarsvik

Sydvästläge med härlig utsikt!

Nu erbjuds ett härligt sydvästläge i populära Lövuddens fritidsområde med utsikt mot Valdemarsviken! Just detta mysiga lilla hus har på senare år bebotts året om. I
huvudbyggnaden finner du en rymlig entréhall, ett kök med gott om plats, ett nyrenoverat duschrum, ett vardagsrum samt två-tre sovrum. Dessutom finns på fastigheten både gäststuga och lekstuga. Den lummiga och välskötta trädgården har ett soligt något sluttande sydvästläge och badplatsen nås på bara 5 minuters promenad. Självklart finns även möjlighet till båtplats. Passa på nu så kan ni ta över lagom till sommaren!

Villa

Pris:
2.175.000 SEK
Rum:
4 rum och kök
Boarea:
116 m²
Tomtarea:
1844 m²

Byggnad

Byggnadstyp:
1 plans fritidshus
Byggnadsår:
1968
Fastighetsbeteckning:
VÅNGSTEN 8:19

Fakta

Antal sovrum:
2 - 3
Byggnadstyp:
1 plans fritidshus
Fasad:
Trä
Tak:
Tegel
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Krypgrund + liten källardel
Grundmur:
Betongsten
Fönster:
2-glas kopplade
Ventilation:
Självdrag
Uppvärmning:
Direktel/Luftvärmepump/Eldstäder
Vatten och avlopp:
Vatten och avlopp via Vångstens Fastighetsägarförening
TV- / Internetutbud:
ADSL

Drift

Driftskostnad:
3.396 SEK/mån
Värme:
1.500 SEK/mån
Samfällighet:
400 SEK/mån
Renhållning:
300 SEK/mån
Försäkring:
400 SEK/mån
Övrigt:
796 SEK/mån
Personer i hushåll:
2
Total årlig driftkostnad:
40.749 SEK
Kommentar:
Enligt säljarens uppgifter. Kostnad för hushållsel ingår i uppvärmningskostnaden. Övrigt avser vägföreningsavgift (1 500kr/år) samt fastighetsskatt (8 049kr/år). Kostnad för VA ingår i samfällighetsavgiften.

Överlåtelsekostnad

Pantbrev:
1.620.000 SEK

Taxering

Värdeår:
1978
Taxeringsår:
2018
Taxeringskod:
220
Taxeringsvärde totalt:
1.462.000 SEK
Taxering byggnad(er):
1.120.000 SEK
Taxering tomt:
342.000 SEK

Energideklaration

Energistatus:
Utförd
Årlig energiprestanda:
118 kWh/m²
Energiklass:
F
Registrerad:
2018-10-17

Hall

Nybyggd rymlig entréhall med ekparkett och bröstpanel på väggarna. Här finns tre dubbelgarderober. 

Kök

I köket som är ca 30m² finns gott om plats. Ekparkett på golvet och bröstpanel på väggarna. Köksinredningen går i vitt och ovan arbetsbänken mot söder finns ett fönster med härlig vattenutsikt. På den motsatta väggen finns köksbänk i trä med diskbänk och med mörkt kakel ovan. Här finns även vitrinskåp. Köksutrustningen består av en gasspis (-16) med mörkt kakel ovan och en rostfri spisfläkt. Bredvid en liten induktionshäll (-18). Vidare finns en inbyggnadsugn (-16), diskmaskin (-18), kyl och frys (båda -14) samt en liten frysbox (-16). I köket finns även en stor fungerande vedspis. Luftvärmepumpen har sin plats i köket och här finns även luckan till vinden. De dubbla glasdörrarna ut mot altandäcket, som delvis är beläget under tak, gör det enkelt att servera måltiderna utomhus när vädret tillåter.

Vardagsrum

Även vardagsrummet är ca 30m² och har ett mörkt trägolv och tapetserade väggar. Självklart finns ett stort fönster med utsikt mot vattnet. I rummet finns en fungerande braskamin som används flitigt av nuvarande ägare.

Sovrum/tv-rum

Beläget i den del av huset som byggdes till 2011. Mörkt trägolv och tapetserade väggar. I och med att det är öppet till taknock får rummet extra rymd. Även härifrån kan man njuta av utsikten mot Valdemarsviken.

Sovrum

Detta rum återfinns också i den tillbyggda delen från 2011 och har trägolv och tapetserade väggar. Fönstret vetter mot svala norr.

Gästrum

Riktigt trägolv och bröstpanel på väggarna. Bakom draperiet finns smart förvaring för både kläder och saker.

Badrum/tvättstuga

Stort badrum i kombination med tvättstuga. Våtrumsmatta på väggar och golvet som har elgolvvärme. Utrustat med wc, ett hörnbadkar, duschhörna samt ett handfat i kommod med spegelskåp och belysning. Här finns även en varmvattenberedare om 300 L, tvättmaskin samt torktumlare (båda från -16).

Säljaren berättar

Den främsta anledningen till köpet var det extaordinära läget, närheten till havet, naturen och lugnet. Här finns svampskogar och Gryts skärgård med sin unika natur. Men även centralt läge, endast 5 km till tätort med bra butiker och mysiga kaféer.

Huset har en gammaldags charm där man kan sitta ned och meditiera för att hitta ett lugn. Från altanen har man utsikt över Valdemarsviken och från altanen vid gäststugan är utsikten riktigt fin över havet med gamla ekar runt omkring. På våren finns mängder av blåsippor och gullvivor kring dom. 

Vår fantastiska trädgård har perenna rabatter, gammaldags rosor (minst 20 buskar), en stor insynsskyddande häck, trädgårdsland med hallon, jordgubbar samt rabarber. Här finns även ett stenparti, damm med näckrosor, fruktträd (Signe Tillish och Aroma äpple), päron (Carola), plommon (Viktoria), sur körsbär (klarbär), krusbär, svarta vinbär, havtorn, vindruvor, mm. Nu får någon annan ta över och förvalta den vidare.

Sammanfattning: Ett charmigt hus med lugn och harmoni i samklang med naturen. Läget är det bästa!!

// Birgitta & Bengt

Gäststuga

En oisolerad gäststuga om ca 14 m² med trästomme och liggande fjällpanel, grundlagd på plintar och med plåttak. Entré sker via en liten veranda med högt läge och bästa sjöutsikten. Invändigt återfinns ett trägolv.

Lekstuga

En liten lekstuga för de allra minsta.

Allmänt

Vita spegelinnerdörrar och markis finns över två av fönstren som vetter mot söder.

Nya stammar invändigt i huset till marknivå. Dagvattnet leds ut via en särskild dagvattenbrunn och vidare ut i ett dike.

I krypgrunden finns en krypgrundsavfuktare monterad samt plast på marken. Bjälklaget är isolerat med frigolit underifrån.

Hela huset fick ny ytterpanel härom året. I samband med detta tilläggsisolerade (45 mm) man också alla ytterväggar.

En nyare åkgräsklippare, som bara använts ett fåtal gånger, kan köpas till.

Område

I gemytliga Lövudden med varierande terräng och bebyggelse bor för närvarande ett tiotal familjer permanent medan resterande är sommargäster.

Som ägare av en fastighet i Lövudden finns möjlighet att hyra en båtplats. Antingen med Y-bommar (500kr/år) eller vid boj (100kr/år). Båtbryggan går du till på ca 10 min. Vid bryggan med Y-bommar är det segelbåtsdjup medan bojplatserna är grundare. I anslutning till båtbryggorna finns möjlighet till bad via badstege. Vill man bada direkt från stranden får man bada i den sydvästra delen av området vilket är beläget precis nedanför denna fastighet. Där finns det också en boulebana och en gräsyta för lekar såsom t ex kubb.

Inom området finns också ett par utsiktsberg med fantastisk utsikt mot Valdemarsviken och solnedgången.

Det gemensamma dricksvattnet testas årligen av fastighetsägarföreningen och har hittills alltid hållit god kvalitet.

Vägarna i området plogas vid behov via vägförningen hela vintersäsongen.

Visa mer

Intresserad?

Birgitta Johansson
Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare
Hans Larsson
Hans Larsson
Kontorschef Söderköping

Visningar

onsdag, 3 april

lördag, 6 april

Visa bokning

Överblick av område

Bilder


Karta

Kontakta mäklare