Hallonvägen 18

Valdemarsvik

Välskött pärla i populära Kaggebo!

Ljust och rymligt är intrycket man får av detta synnerligen välskötta fritidshus som kan nyttjas året om. Läget längst in på vägen med naturen som närmaste granne på tre sidor ger lugn och harmoni. Här finns stora altandäck på båda sidor av huset och blåbären till morgonfilen kan man plocka direkt utanför tomten. I och med att större delen av inventarierna samt utemöbler och en mängd trädgårdsredskap ingår i överlåtelsen är det bara att flytta in och njuta av den underbara sommaren!

Fritidshus

Pris:
1.575.000 SEK
Rum:
5 rum och kök
Boarea:
107 m²
Biarea:
38 m²
Tomtarea:
2102 m²

Byggnad

Byggnadstyp:
1 plans fritidshus
Byggnadsår:
1973
Fastighetsbeteckning:
KAGGEBO 2:112

Fakta

Antal sovrum:
3 - 3
Byggnadstyp:
1 plans fritidshus
Fasad:
Trä
Tak:
Betongpannor
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Kryprund/Källare
Murstock:
Plåtrör
Fönster:
2-glas och 3-glas
Uppvärmning:
Direktverkande el, luftvärmepump samt en braskamin
Vatten och avlopp:
Enskilt vatten året om från borrad källa. Dessutom finns områdesgemensamt sommarvatten. Enskilt wc-avlopp till tank. Övrigt avlopp till 2-kammarbrunn med infiltration.
TV- / Internetutbud:
Fiber finns vid tomtgräns. Köparen ansvarar för att ansluta det till huset om så önskas.

Drift

Driftskostnad:
1.294 SEK/mån
Värme:
436 SEK/mån
Sotning:
25 SEK/mån
Samfällighet:
208 SEK/mån
Renhållning:
319 SEK/mån
Försäkring:
223 SEK/mån
Övrigt:
83 SEK/mån
Personer i hushåll:
2
Total årlig driftkostnad:
15.531 SEK
Kommentar:
Enligt säljarens uppgifter för 2018 då fastigheten bebotts främst under sommarhalvåret. Vid boende delvis även under de kallare delarna av året uppgår den årliga driftskostnaden till ca 25 737 kr. Kostnad för hushållsel ingår i uppvärmningskostnaden. Övrigt avser vägföreningsavgift. Tanktömning 1 ggr/år ingår i renhållning. Fastighetsskatt om 8 049 kr/år tillkommer. Vid boende delvis även under de kallare delarna av året uppgår den årliga driftskostnaden till ca 25 737 kr inkl 2 tanktömningar + fastighetsskatt.

Överlåtelsekostnad

Pantbrev:
947.000 SEK

Taxering

Värdeår:
1973
Taxeringsår:
2018
Taxeringskod:
220
Taxeringsvärde totalt:
1.103.000 SEK
Taxering byggnad(er):
763.000 SEK
Taxering tomt:
340.000 SEK

Energideklaration

Energistatus:
Behövs ej

Servitut

Gemensamhetsanläggning Valdemarsvik KAGGEBO GA:1. Avser Båthamn, lek-, idrotts-och badplats, anläggningar för vattenförsörjning(sommarvattenledning)samt allmän platsmark inom byggnadsplanen. Förvaltas av Kaggebo byalags samfällighetsförening.
Gemensamhetsanläggning Valdemarsvik KAGGEBO GA:2. Avser poolanläggning med hus och tennisbana. Förvaltas av Kaggebo byalags samfällighetsförening.
Gemensamhetsanläggning Valdemarsvik KAGGEBO GA:4. Avser Vägförening. Förvaltas av Kaggebo vägförening.
NYTTJANDERÄTT JAKT MM

Entré

Ett stort altandäck välkomnar framför huset och leder fram till en farstukvist där huvudentrén finns.

Hall

Just innanför dörrren är det lite trångt men sedan öppnar sig ett ljust och härligt allrum med öppen planlösning mot köket och utgång till altanen på södersidan. I hallen finns ett städskåp, en garderob med utdragbara lådor samt överskåp och ytterligare en garderob för avhängning. Dessutom finns plats för ytterkläder på krokar och galgar i ett öppet utrymme.

Allrum/Matsal

Här finns plats för ett stort matbord och många gäster. I och med att taket är öppet till nock och vitmålat får man en härlig rymd i rummet. På golvet ligger liksom innanför ytterdörren ett trägolv, medan väggarna är delvis vitmålade och delvis tapetserade med en ljuvlig mönstrad Josef Frank-tapet. Mellan köket och matplatsen finns en braskamin för mys och värme samt utgången till altanen. Här inne återfinns också luftvärmepumpen.

Arbetskök

Själva köksdelen är avdelad från allrummet/matsalen med en barbänk. På det viset kan även kocken umgås med familj och gäster. Köksinredningen går i ljust grått med massiva köksbänkar av trä och med en nedsänkt ho i porslin. Ovan hon finns ett fönster mot trädgården och ovan bänkarna sitter ett ljusgrått kakel. Den maskinella utrustningen består av en hällspis med ugn samt en rostfri fläkt, en kyl/frys samt en liten diskmaskin gömd i diskbänksskåpet. Även i köksdelen är det trägolv.

Sovrum

Detta mellanstora sovrum används idag av ägarna. Rummet har också en liten hyllgarderob.

Sovrum

I detta det minsta av sovrummen får man lagom plats med en enkelsäng alternativt en våningssäng. Här inne finns en garderob.

Vardagsrum

Från allrummet/matsalen nås via två trappsteg ett stort och härligt vardagsrum med stora ljusinsläpp mot trädgårdens södra del. Liksom i det mindre allrummet/matsalen är det i detta rum trägolv. Att såväl väggar som innertak är vitmålade gör det extra ljust och luftigt.

Sovrum

Detta sovrum är stort och rymligt och har också trägolv. På väggarna en romantisk ljus tapet. Här finns tre enkelgarderober samt två dubbelgarderober.

Duschrum

Beläget i anslutning till altanen med våtrumsmatta på väggar och golv. Utrustat med wc, handfat i kommod med spegelskåp, duschkabin, tvättmaskin, varmvattenberedare samt två vädringsfönster.

Altaner

I anslutning till huvudentrén belägen på den östra sidan av huset finns som sagt ett stort altandäck. Detta är den perfekta platsen för en lång skön frukost i förmiddagssolen eller kanske middag i skuggan efter en solig utedag.

På andra sidan av huset finns både en altan under tak med infravärme och med en platsbyggd 3-sits soffa och dynor samt ett öppet däck mot kvällssolen. Självklart kan man skapa sin egen favoritplats ute på trädgården också. Fantasin är det enda som begränsar möjligheterna till önskat läge.

Bod 1

Grundlagd på plintar med en stomme av trä klädd med träpanel samt schingel på taket. Här finns plats för cyklar, gräsklippare mm. Byggd 2017.

Bod 2

Grundlagd på plintar med en stomme av trä klädd med träpanel samt schingel på taket. Här passar det bra att förvara t ex trädgårdsmöbler, mm. På byggnadens baksida och ena sida finns ett vidbyggt vedskjul . Boden är byggd 2017.

Bod 3

Grundlagd på plintar med en stomme av trä klädd med träpanel samt plåt på taket. En praktisk diversebod byggd 2009.

Förråd

På ena gaveln av huset finns ett litet förrådsutrymme från vilket man sedan kan krypa in i torpargrunden.

Källare

Med egen ingång från sidan av baksidans altan finns det en liten källare med betonggolv. Här finns gott om hyllor och skåp samt även en snickarbänk. I apparatrummet där vattnet, pumpen och hydroforen finns står två extra frysar. På vintervattnet finns ett extra vattenfilter installerat. Det är både sommar- och vintervatten via en separat switch. Sommarvattnet levereras från föreningen och vintervattnet från den egna brunnen. En värmeledning är installerad i vattenröret som är placerat under huset. En frostvakt håller koll så att det inte fryser där vatteninstallationerna sitter. Från källaren kan du också hålla koll på krypgrunden samt krypa in vid behov.

Trädgård/tomt

Här finns både gräsmatta, berg i dagen och flera fina planteringar. Baksidan med sin stora altan i sydvästläge är nästan helt insynsskyddad. För barnen finns en gungställning och för de vuxna en grill. På infarten finns gott om plats för parkering.

Säljarens berättelse

I drygt 10 år har Kaggebo nu varit vår plats för avkoppling och rekreation. Kaggebo är en bra plats för meningsfulla aktiviteter, sommar som vinter, för både unga och gamla. I Kaggebo finns också en välskött och modern samfällighets förening som bl.a svarar för områdets vägar, båtplatser och promenadstigar. Föreningen har också en egen välfungerande hemsida med löpande information om t.ex när poolerna, bastun och tennisbanorna har öppnat.

Vårt hus, med tre relativt nya kallförråd, ligger i slutet av Hallonvägen delvis på en bergstomt med utsikt över skog och mark. Vi har 2014 lagt om yttertaket på huset samt också byggt en ny stor altan på husets sydöstra sida. 

Anledningen till att vi nu på ålderns höst väljer att sälja vårt hus i Kaggebo är att på sikt blir det för mycket för oss att ha två åretruntboende.

Lislott och Rolf

Kaggebo

I populära skärgårdsnära Kaggebo finns närmare 400 tomter bebyggda huvudsakligen med fritidshus av varierande standard. Genom att man i området har satsat på att behålla stora delar av marken som grönområden finns gott om gemensamma ytor för t ex fritidsaktiviteter, promenader, bad och lek.

Inom området finns bland annat en stor hamn med två avdelningar med bryggor och båtplatser vid y-bommar. Möjlighet till sex olika typer av båtplatser finns via separat kö till en kostnad av mellan 500-1800 kr/år, beroende på plats. Båtplatsavtal tecknas direkt med samfälligheten. Inom området finns också en sommaröppen liten dagligvarubutik, poolområde, tennisbanor och även två badplatser.

Inventarier

Större delen av inventarierna i huvudbyggnaden ingår i överlåtelsen liksom en mängd trädgårdsredskap och maskiner. Till exempel ingår gräsklippare, sågar, grill, cyklar, utemöbler och till och med en i princip oanvänd snöslunga.

Visa mer

Intresserad?

Birgitta Johansson
Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare
Hans Larsson
Hans Larsson
Kontorschef Söderköping

Visningar

söndag, 2 juni

Visa bokning

Överblick av område

Bilder


Karta

Kontakta mäklare

Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter (GDPR) ›