Enbuskestigen 5

Norrköping

Exklusivt boende mitt på golfbanan!

Denna representativa Fiskarhedenvilla har en väl genomtänkt planlösning och högsta kvalitet in i minsta detalj. Från altanen, som har helt öppningsbara glaspartier mot köket, njuter du av en obruten utsikt mot Bråvikens vackra golfbana och vatten. Som om detta inte vore nog finns i anslutning till den inglasade altanen och det stora öppna altandäcket ett exklusivt swimspa som kan användas året om liksom även en infälld snipa som fungerar som utebar sommartid. Gästerna har sin plats i Attefallshuset som är utrustat med såväl ett eget litet kök som sovloft och duschrum. Välkommen på en visning med skön utlandskänsla!

Villa

Pris:
6.925.000 SEK
Rum:
5 rum och kök
Boarea:
190 m²
Tomtarea:
700 m²

Byggnad

Byggnadsår:
2017
Fastighetsbeteckning:
SIDUS 2:16

Fakta

Antal sovrum:
3
Antal badrum:
2
Fasad:
Trä
Tak:
Takpannor
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Platta på mark
Grundmur:
Stålmur
Fönster:
3-glas
Ventilation:
Via pannan
Uppvärmning:
Frånluftsvärmepump till vattenburen golvvärme
Vatten och avlopp:
Kommunalt V/A året om.
TV- / Internetutbud:
Viasat

Drift

Driftskostnad:
3.538 SEK/mån
Värme:
875 SEK/mån
El:
500 SEK/mån
Vatten/Avlopp:
229 SEK/mån
Sotning:
58 SEK/mån
Samfällighet:
417 SEK/mån
Försäkring:
458 SEK/mån
Övrigt:
1.000 SEK/mån
Personer i hushåll:
4
Total årlig driftkostnad:
42.450 SEK
Kommentar:
Renhållning ingår i samfälligheten. Övrigt = drift till swimspa och Attefallshuset

Överlåtelsekostnad

Pantbrev:
4.773.000 SEK

Taxering

Värdeår:
2017
Taxeringsår:
2018
Taxeringskod:
220
Taxeringsvärde totalt:
3.781.000 SEK
Taxering byggnad(er):
3.237.000 SEK
Taxering tomt:
544.000 SEK

Energideklaration

Energistatus:
Utförd
Årlig energiprestanda:
40,8 kWh/m²

Servitut

Gemensamhetsanläggning Norrköping SIDUS GA:2. Avser Väg, gång-och cykelväg, vattentäkt, vattenledning, parkering, brygga, båtuppläggning, sopförråd, grönområde. Förvaltas av Enbuskestigens samfällighetsförening

ENTRÉPLAN

I detta plan sker uppvärmningen via vattenburna radiatorer förutom i duschrummet som har vattenburen golvvärme.

Entré/hall

Innanför ytterdörren är det stora klinkerplattor på golvet och väggarna är vitmålade. I skåpet intill duschrummet finns ett praktiskt tvättnedkast som leder direkt ned till tvättstugan. I hallen liksom i övriga delen av detta plan har man valt ett mörkt golv i ek från Tarkett.

Duschrum

Duschrummet har helkaklade väggar och klinker på golvet. Högsta höjd är ca 3,30 från golv till tak så det är verkligen luftigt. Här finns en duschplats med raka duschväggar, toalett samt ett handfat med kommod och även en toppmatad tvättmaskin. Avlånga frostade fönster fungerar som ljusinsläpp liksom tre stycken effektfulla lodrätt placerade småfönster. 

Sovrum 1

Detta större sovrum har vitmålade väggar och det finns förvaring i form av fyra stycken garderober. Fönstret vetter mot öster.

Vardagsrum

Stort och synnerligen ljust vardagsrum med panoramafönster från golv till tak och med utsikt mot golfbanan. Som högst är det 3,80 m i takhöjd. Väggarna är vitmålade och mellan köket och vardagsrummet finns en robust täljstenkamin från Contura. Här finns även en luftvärmepump som till sommaren kan användas för kyla.

Kök

Köket som är från Ballingslöv går i vitt med rostfria vitvaror från Miele och en köksö med underskåp. Självklart har man tänkt på att ha ljusinsläpp mot närliggande Bråviken ovan arbetsbänken. Väggarna är även i köket och vid matplatsen vitmålade och ovan induktionshällen har man valt att sätta en täckskiva av glas. Övrig maskinell utrustning består av en spisfläkt, kyl och frys (båda extra breda), ångugn, mikrovågsugn (extra bred) samt en integrerad diskmaskin. Dessutom finns en lyxig vinkyl med tre kylzoner och plats för över 100 flaskor! Vid matplatsen finns vikbara glaspartier som öppnar upp hela väggen mot terrassen utanför.

Terrass

Belägen under tak vilket har infällda spotlights. Räcket är av ek och under återfinns skivor av klarglas för att maximera utsikten. Terrassen är även åtkomlig via en dörr från vardagsrummet. Från terrassen har man en skön vy mot Bråvikens golfbana och även mot Bråvikens vatten och Lindö/Norrköping.

Trappa

Trappan är från "Drömtrappor" och har mörk ek i stegen och vägginfällda spotlights som ger effektfull belysning på kvällarna. 

NEDRE PLAN

Takhöjden i hela det nedre planet är 2,60 m. Det mörka ekgolvet från Tarkett återfinns även i detta plan och väggarna är vitmålade. I detta plan sker uppvärmningen via vattenburen golvvärme ingjuten i betongplattan.

Allrum

Detta rymliga allrum har tre stora fönster samt en dörr till den inglasade altanen utanför.

Inglasad altan

Från allrummet kommer man först ut till en inglasad altan belägen under terrassen och med skjutbara glaspartier mot altandäcket utanför. Ena sidan har frostat glas som extra insynsskydd. 

Trädäck/pool

Det stora trädäcket har flera nivåer med ett härligt swimspa som går att använda året om. I trädäcket har man fällt in en snipa vilken under sköna sommarkvällar verkar som bar och samlingsplats för njutning i goda vänners lag.

Sovrum 2

Stort sovrum med fönster mot den inglasade altanen.

Tvättstuga

Tvättstugan har klinker på golvet och vitmålade väggar. Här finns tvättmaskin och torktumlare (båda från Miele), tvättho samt frånluftsvärmeanläggningen (en Nibe 750). I tvättstugan finns även fem garderober. 

Dubbelduschrum

Duschrummet är ca 15 m² stort med klinker på golvet och helkaklade väggar. Här finns en kommod med dubbla handfat i och med belyst spegel ovan. Det finns även en dubbeldusch med glasväggar och två lodräta handdukstorkar. En dörr med frostat glas, som leder direkt ut till altandäcket, står för ljusinsläppet.

Sovrum 3

Något mindre än de övriga och med fönster mot öster. Här finns fyra garderober.

Gäststuga

Attefallshus om 25 m² innehållande ett allrum med kök med loft ovan samt ett duschrum. I köksdelen finns diskho, kyl och frys samt en diskmaskin, allt från Miele. En dubbel glasdörr leder ut till det egna lilla altandäcket som vetter mot väster. Duschrummet har klinker på golvet och helkaklade väggar. Här finns wc, handfat, duschhörna samt en varmvattenberedare om 50L från Nibe. Huset värms upp med en lutvärmepump och som till sommaren kan användas till kyla.

Allmänt

Samtliga vitvaror är från Miele. 

Vattenburen golvvärme i hela nedre planet samt i duschrummet på entréplanet. 

Infällda spotlights i alla tak. 

Larm finns installerat. 

Mekanisk ventilation via värmeanläggningen.

Mediacentral i T3. Fiber dock ej indraget, kostar 19.000 kr. 

Färdigtbyggt och inflyttat i september 2017. 

Båtplats tillhör. 

Det åligger köparen att kalla till den kommande så kallade 2-års besiktningen. 

Säljarens berättelse

Att bo vid Bråvikens södra strand, inte långt från stadens puls är magiskt! Man bor bokstavligen på golfbanan men ändå på behörigt avstånd. Man ser den vacka banan som är som en slottspark genom panoramafönstren från vardagsrummet och terrassen. Bråvikens vatten som glittrar så vackert under sommaren. Man behöver inte vara golfare för att bo på denna underbara plats, den har så mycket mer av natur, fiske och båtliv. Båtplats finns så man kan ta sig ut till någon klippa i närheten eller in till staden för att ta sig en matbit. Se Lindö belysas under sköna kvällar med ett glas vin på terrassen.

Titta ut när båtar och skepp passerar i farleden ute vid Lindö hamn.Ta cykeln bort till naturreservatet på Djurön. Se dom vackra ekarna, vitsipporna som står i full blom under våren. 

Här kan man inget annat än trivas!

/ Mats Zetterström  

Område

Fastigheten är belägen i Enbuskekvarteret vid Stora Sidus och är ett markområde nästan mitt på Bråvikens Golfklubbs gula slinga. Området utgörs av en stor kulle med hus både på kullen och längs sluttningen ned mot golfbanan. Här fanns från början bara enklare arrendestugor men sedan några år finns en detaljplan för området och man har fått kommunalt vatten och avlopp. Innan man kör upp på kullen finns en gemensam parkering för gästande och lägnst ut på berget en härlig utsiktsplats med kvällssol och strålande utsikt mot Bråviken. Man har även full koll på inspelen till 5:ans green på Gula slingan. På andra sidan 5:ans green finner man båtbryggan som ingår i gemensamhetsanläggningen.

 

Visa mer

Intresserad?

Birgitta Johansson
Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare
Hans Larsson
Hans Larsson
Kontorschef Söderköping

Visningar

lördag, 2 mars

Visa bokning

Bilder


Karta

Kontakta mäklare