Djupdalsvägen 5

Söderköping

Lummigt, insynsskyddat och fridfullt!

Bara ca 20 minuter från Norrköping finner du denna grönskande och rogivande oas några hundra meter från Slätbakens strand! På fastigheten, som har ett högt läge med viss vattenutsikt finns en huvudbyggnad om 2,5 rok med både altan under tak samt en inglasad altan. Gästerna, eller kanske tonåringen har sin plats i gäststugan som även den rymmer 2,5 rok och också har ett eget duschrum. I Djupdalen finns såväl bad- som båtbryggor liksom även boulebana och en vedeldad bastu. Välkommen att boka in dig till en avkopplande visning!

Fritidshus

Pris:
1.875.000 SEK
Rum:
2 rum och kök + Gäststuga
Boarea:
85 m²
Tomtarea:
1467 m²

Byggnad

Byggnadstyp:
1 plans fritidshus
Byggnadsår:
1967
Fastighetsbeteckning:
MOGATA-HUSBY 3:121

Fakta

Antal sovrum:
1 - 3
Antal badrum:
2
Byggnadstyp:
1 plans fritidshus
Fasad:
Trä
Tak:
Plåt
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Plintar
Fönster:
2-glas
Ventilation:
Självdrag
Uppvärmning:
Luft/luft-värmepump samt direktverkande el
Vatten och avlopp:
Enskilt vatten från egen djupborrad brunn. WC-avlopp till tank om 2,5 m³. BDT-avlopp till bioboxtank.

Drift

Driftskostnad:
2.375 SEK/mån
Värme:
1.333 SEK/mån
Vatten/Avlopp:
625 SEK/mån
Samfällighet:
333 SEK/mån
Försäkring:
83 SEK/mån
Personer i hushåll:
2
Total årlig driftkostnad:
28.500 SEK
Kommentar:
Enligt säljarens uppgifter. Kostnad för hushållsel ingår i uppvärmningskostnaden. Posten VA avser slamtömning av WC-tanken 4 ggr/år. I samfällighetsavgiften ingår sophämtning, snöröjning samt skötsel av området. Fastighetsskatt tillkommer med 7.260 kr/år.

Överlåtelsekostnad

Pantbrev:
1.360.000 SEK

Taxering

Värdeår:
1973
Taxeringsår:
2018
Taxeringskod:
220
Taxeringsvärde totalt:
968.000 SEK
Taxering byggnad(er):
461.000 SEK
Taxering tomt:
507.000 SEK

Energideklaration

Energistatus:
Behövs ej

Servitut

Avtalsservitut vattentäkt mm
Officialservitut badplats
Officialservitut väg vattentäkt båtplats
Gemensamhetsanläggning Söderköping MOGATA-HUSBY GA:1. Avser Vägar, utfartsväg, grönområden, hamn- och vattenområden. Förvaltas av Djupdalens samfällighetsförening.
Gemensamhetsanläggning Söderköping MOGATA-HUSBY GA:26. Avser väg. Förvaltas av Djupdalens samfällighetsförening.

Allmänt

Observera att den registrerade boarean gällande huvudbyggnaden enligt fastighetsregistret är 54 kvm. Byggnaden är dock efter tillbyggnaden 1980 i verkligenheten större än så.

Insatsen i öppna spisen samt vedspisen är båda brandskyddskontrollerade senast i februari 2019.

Trädgårdsförrådet på ovansidan av huvudbyggnaden är byggd 2007 och tilläggsisolerat så sent som 2019.

Huvuddelen av eldragningarna på fastigheten är kontrollerade av fackman 2017. Då installerades också en ny elcentral med vip-brytare samt även en jordfelsbrytare för huvudbyggnaden.

Huvudbyggnaden är sedan 2018 ansluten till Fiber.

Luft/luftvärmepumpen installerades 2016. Det året bytte man också vattenpumpen till den egna vattenkällan.

Den inglasade altanen är tillbyggd 2014.

Yttertaket på huvudbyggnaden är bytt 2013.

Verandan under tak byggdes 2009.

Insatsen i öppna spisen installerades 2010.

 

Entré och hall

Ingång till huvudbyggnaden sker via en delvis möblerbar yttre hall belägen på husets norra gavel. Stora skjutbara fönsterpartier välkomnar I denna del av huset finns luckan till vinden.

Innanför ytterdörren möts man av ett trägolv samt vitmålad väggpanel.

Klädkammare/Sovrum

Detta som är det minsta av sovrummen, har nuvarande ägare inrett till en klädkammare med en fristående garderob som ingår i överlåtelsen.

Sovrum

Detta är det största av sovrummen vilket har trägolv, vitmålad träpanel samt en fondvägg i marinblått. Fönstret vetter mot sydöst och Slätbakens vatten skymtar mellan lövverken.

Duschrum

Våtrumsmatta på både väggar och golv. Utrustat med en wc, ett handfat i en helt ny kommod och med ny blandare, en mekanisk fläkt samt en duschplats. I utrymmet finns också ett skåp för t ex städartiklar där också varmvattenberedaren har sin plats.

Sovrum

Laminat på golvet och tapetserade väggar. Här vetter fönstret mot ovansidan.

Allrum

Ljust och trevligt med utgång till den inglasade altanen. Under den kallare delen av året kan man med fördel elda i insatsen i öppna spisen och om det blir för varmt sommartid finns möjlighet att köra luft/luftvärmepumpen på kyla. I rummet ligger ett ljustgrått golv och väggarnas träpanel är vitmålad. Det är i detta rum som fiberkabeln kommer in.

Inglasad altan

Nu kommer vi till det allra bästa med hela huset! I denna inbyggda altan med stora skjutbara glaspartier och tak av kanalplast kan man helt ostört sitta och se ut över tomten och bara njuta. Utrymmet är inte vinterisolerat men kan användas även under de kallare delarna av året om man ställer in en fristående radiator eller en värmefläkt.

Kök med matplats

I köksdelen ligger en svart/vit rutig matta på golvet och väggarna är klädda med bröstpanel/tapet. Köksinredningen går i vitt med ett ljust kakel ovan en köksbänk i gediget trä. Ovan diskhon finns ett fönster mot tomtens ovansida. Den maskinella utrustningen består av en spis (-17) med spisfläkt, en kyl/frys (-17) samt en bänkdiskmaskin (-19). I köket finns även en fungerande vedspis som förutom värmen den ger kan komma väl till pass för matplagning om det skulle bli strömavbrott. Vid matplatsen som är placerad vid fönstret som vetter mot Slätbaken är det ljusgrått laminat på golvet. Från köket finns utgång till en altan under tak med en trappa som leder vidare ned till trädgården.

GÄSTIS

Här bor gästerna eller kanske tonåringen nästan kungligt!

Entré sker via ett öppet altandäck med markis ovan in till storstugan som har en öppen planlösning för kök och allrum med trägolv, tapetserade väggar samt vitmålad träpanel i taket. Köksinredningen går i vitt med ett jordfärgat kakel ovan köksbänken. Den maskinella utrustningen består av en spis med spisfläkt, kyl/frys samt en mikrovågsugn. Vid entrén finns en dubbelgarderob. Ett genomgångsrum med heltäckningsmatta och plats för en enkelsäng alternativt en våningssäng, leder vidare till ett stort sovrum med en platsbyggd säng. Även här är det heltäckningsmatta på golvet. Slutligen har gästerna/tonåringen ett eget duschrum med våtrumsmatta på golvet och våtrumstapet på väggarna. Här finns wc, handfat med spegelskåp samt en duschplats.

Under gäststugan finns ett källarutrymme som används som tvättstuga utrustat med tvättmaskin och diverse hyllor. I grunden återfinns wc-tanken samt bioboxtanken.

Gäststugan är grundlagd på plintar samt delvis en källardel. Den har en stomme av trä samt plåt på yttertaket. Boarean är ca 30 m² och stugan har en egen modern elcentral med vip-brytare och jordfelsbrytare.

Förråd

På ovansidan av huvudbyggnaden finns ett tilläggsisolerat förråd med plats för gräsklippare, trädgårdsredskap, verktyg, färgburkar och diverse annat på väggfasta hyllor. Bakom förrådet finns vedboden.

Lekstuga

En liten stuga för de små som nyligen är iordninggjord både in- och utvändigt. 

Trädgård

Trädgården är en insynsskyddad och grönskande oas med såväl lättskött gräsmatta som vackra perennplanteringar. En del buskar och träd finns det förstås också. Man kan nästan inte tro att man bor i ett fritidshusområde här uppe på höjden där men får känslan av att vara i princip ostörd. Blir man överhettad och sugen på ett dopp är det bara ca 8 minuters promenad till badplatsen.

Område

I gemytliga och lättillgängliga Djupdalen invid Slätbakens strand nyttjar de flesta sina fastigheter huvudsakligen sommartid men det finns några stycken som bor året om också. Som boende i området förväntantas man delta i några gemensamma städdagar varje år. Gör man det så får man avdrag på den årliga samfällighetsavgiften med för närvarande 50kr/arbetad timme.

Inom området finns en badplats vilken är belägen strax nedanför gästparkeringen och boulebanan. Vid badet finns det också en vedeldad bastu att tillgå för den som är medlem i bastuföreningen. En andel i denna kostar 3 000 kr. Behöver det göras några åtgärder på bastun delar samtliga medlemmar på kostnaderna.

Det finns två hamnar för fritidsbåtar. Vid badet finns en gästbrygga med Y-bommar. En plats vid denna kostar för närvarande 2 000kr/år. Den andra bryggan är belägen lite norrut mot Sjöhagen till. Vid denna är det boj som gäller och en plats här kostar för närvarande 500 kr/år. Denna brygga skall dock under 2020 ersättas med en ny med Y-bommar då årskostnaden för en plats sannolikt också höjs.

Bommen in till området hålles öppen under sommaren men är från 1/9 till 1/5 låst med kodlås.

Inom samfälligheten anordnas traditionellt midsommarfirande med musik, dans runt stången och lotteri.

Vägen ned till området sköts utmärkt bra såväl sommar som vinter. Den första delen från stora vägen sköts av Transportverket medan biten från brevlådorna och inom själva området sköts via föreningens vägkommitté.

Säljaren berättar

Vi föll redan vid första besöket på denna fastighet då vi satte oss i det underbara uterummet med utsikt över Slätbaken. Den välutrustade och välplanerade gäststugan gjorde inte saken sämre. Huvudbyggnaden har vi flitigt använt så väl sommar som vinter då uppvärmningen enkelt sker med luftvärmepump och braskamin samt elelement vid behov.

Vid badet möter man ofta någon av alla trevliga grannar. Badet och bastun är populära samlingsplatser. På midsommarafton samlas vi för att klä stången med efterföljande musik, dans, lekar och tipspromenad. Djupdalen har en aktiv förening med god ekonomi. Årets nyhet är vår fina boulebana.

Ett extra plus med att bo i Djupdalen är närheten till både Söderköping och Norrköping.

//Anneli o Mikael

Visa mer

Intresserad?

Birgitta Johansson
Birgitta Johansson
Fastighetsmäklare
Hans Larsson
Hans Larsson
Kontorschef Söderköping

Visningar

söndag, 21 juli

tisdag, 23 juli

Visa bokning

Bilder


Karta

Kontakta mäklare

Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter (GDPR) ›