Björkstigen 1

Mantorp

Ombonad 50-talsvilla med familjevänligt läge!

Mitt i Mantorp finner du denna charmiga 50-talsvilla som varsamt genomgått omfattande renoveringar 2004-2007 och byggts till med stort uterum i anslutning till dubbelgaraget. Stort kök med matplats, vardagsrum med braskamin, allrum och tre sovrum samt ett gästrum i källarplan där bland annat ett alldeles eget bio rum finns. Med ett centralt läge i Mantorp ligger huset strategiskt bra. Närmsta förskola och skola upp till årskurs 9 ligger drygt 200 meter bort och inom gångavstånd hittar du både serviceutbud och tågstationen där Östgötapendeln kan förflyttar dig till Mjölby på 6 minuter och Linköping på 14 minuter. Söker du rekreation finns motionsspår, fotbollsplaner och Klämmetorpshallen inom gångavstånd och drygt 5 km bort ligger Sya med längre skid- och motionsspår. Välkommen på visning!

Villa

Pris:
3.100.000 SEK
Rum:
5 rum och kök
Boarea:
130 m²
Biarea:
67 m²
Tomtarea:
1144 m²

Byggnad

Byggnadstyp:
1 1/2 plansvilla
Byggnadsår:
1956
Fastighetsbeteckning:
BJÖRKLUND 1:6

Fakta

Antal sovrum:
3 - 4
Byggnadstyp:
1 1/2 plansvilla
Fasad:
Tegel
Tak:
Tegel
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Betongplatta på mark/källare
Murstock:
Murad
Fönster:
3-glas och 2-glas i källare
Ventilation:
Självdrag
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
TV- / Internetutbud:
Fiber
Fastigheten besiktigad:
2019-04-12

Drift

Driftskostnad:
3.218 SEK/mån
Värme:
1.607 SEK/mån
El:
780 SEK/mån
Vatten/Avlopp:
145 SEK/mån
Sotning:
60 SEK/mån
Renhållning:
184 SEK/mån
Försäkring:
443 SEK/mån
Personer i hushåll:
4
Total årlig driftkostnad:
38.617 SEK
Kommentar:
Till driftskostnad tillkommer fastighetsavgiften på 8 048 kr (2018). Enligt säljarens uppgifter.

Överlåtelsekostnad

Pantbrev:
1.550.000 SEK

Taxering

Värdeår:
1956
Taxeringsår:
2018
Taxeringskod:
220
Taxeringsvärde totalt:
1.722.000 SEK
Taxering byggnad(er):
1.246.000 SEK
Taxering tomt:
476.000 SEK

Energideklaration

Energistatus:
Utförd
Årlig energiprestanda:
111 kWh/m²
Energiklass:
D
Registrerad:
2019-04-12
Energideklarationsadress:
Björkstigen 1

Entréplan

HALL

Entréhall med ljusinsläpp i entrédörr och från trappan till övervåningen. Klinkergolv innanför entrédörr försedd med golvvärme, laminatgolv och målade väggar. Den inre delen av hallen har laminatgolv och sikt genom huset åt olika håll. Här finns trappor till både övervåning och källarvåning. 

SOVRUM 1

Sovrum med öppningsbart fönster och garderober med skjutdörrar längs med hela ena väggen. Laminatgolv och målade väggar.

VARDAGSRUM

Vardagsrum med braskamin och utgång till inglasad balkong från vilken man även kommer ut i trädgården. Ljusinsläpp från två håll, varav ett öppningsbart fönster. På golvet ligger bevarat det fina gamla träparkettgolvet. Vitmålade väggar och en murad väggdel bakom braskaminen som skydd.

KÖK

Stort kök i öppen planlösning med matplats och öppningsbara fönster åt två håll. Köksinredning i ek erbjuder gott om förvaring och en liten ”läxläsningsplats”. Infällda spotlights, vask, diskmaskin (2014), spis, glaskeramikhäll, varmluftsugn, inbyggnadsmicro (2015), kyl och frys (allt från electrolux) samt fläkt från Thermex (2015).

BADRUM

Helkaklat badrum med golvvärme, två ljusinsläpp, WC, dubbelkommod med två handfat, två speglar med belysning, bubbelbadkar, dusch med ”regnskogsfunktion”, fläkt och två väggskåp.

Övervåning

Från hallen leder en trätrappa upp till övervåningen. Ett ljusinsläpp i trapphuset.

ALLRUM

Allrum med ett stort fönster, målade väggar, vitmönstrad fondtapet, laminatgolv och två väggfasta DVD skåp. 

SOVRUM 2

Sovrum med ett fönster, vitmålade väggar, filminspirerad fondtapet och laminatgolv. Här finns en garderob och två mindre skåp samt luckor till två kattvindar. Storleken på sovrummet gör det möjligt att göra om till två rum.

SOVRUM 3

Sovrum något mindre än sovrum 2 då murstocken delar av rummet. Ett öppningsbart fönster, luckor till två kattvindar, vitmålade väggar och laminatgolv.

TOALETT

Helkaklad toalett i vitt och blått med WC, handfat med kommod, spegel med belysning och kaklad bänk med detalj av glasbetong.

Källarplan

Via en målad trätrappa kommer man ner till källarplanet och en liten hall med ett källarfönster Här finns praktisk förvaring under trappan och garderober där el-centralen sitter gömd. Klinker och målade väggar i vitt.

BIO/TV-RUM

Ett rum anpassat för cineasten. Rummet har ett källarfönster, är försett med uttag för projektor och ljuddämpande element i taket. Laminatgolv och målade väggar med infälld belysning nere vid golv.

KONTOR/GROVENTRÈ

En groventré med ett källarfönster och ljusinsläpp i entrédörren. Rummet rymmer både avhängningsdel, tre spegelförsedda garderober/skåp och plats för kontorshörna. Målade väggar och likadant klinkers som i halldelen vid trappan.

TVÄTTSTUGA

Rymlig tvättstuga med fönster åt två håll. Här finns fjärrvärmen (Cetetherm), centraldamsugare (Volta Centra Vac), vask, duschkabin, ett mindre väggskåp, tvättmaskin, torktumlare (Electrolux), och arbetsytor med laminatbänkskiva med skåp under. Här finns även plats för extra tvättmaskin (kan ev ingå). Grått klinkers och vitmålade väggar. Element (Atisa) ur funktion.

GÄSTRUM

Rum med källarfönster åt två håll, infällda spotlights i tak, handfat med kommod, tre spegelförsedda garderober/skåp. Laminat och vitt klinkers på golv, vitmålade väggar samt svart kakel över handfat. 

HOBBYRUM

Via en separat/egen ingång når man ett praktiskt hobbyrum med ett källarfönster och skåp. Här finns gott om plats för allehanda pyssel. Reglat trägolv och delvis reglad trävägg/målad vägg.

Garagebyggnad

Garaget byggdes till 2006 då det dels byggdes till med uterum och förråd, dels taket höjdes.

GARAGE

Två separata garage med varsin vikport. Ett hyllplan på kortsidan och ovanför garagedelen och som nås utifrån finns ett loft med extra förvaringsutrymme. Sidoentré samt ett fönster på ena garagdelen. Tre fönster i den andra garagedelen. 

UTERUM

Bakom garagen finns ett större uterum öppet upp i nock med gott om ljusinsläpp via en fönsterförsedd vägg och de skjutbara glaspartidörrarna. Trädäck och vitmålade väggar. Här kan du förlänga säsongen och njuta. i skydd från väder och vind.

FÖRRÅD

Bredvid uterummet finns ett praktiskt trädgårdsförråd med extra förvaring.

Området

Mantorp är en tätort i Mjölby kommun med närmare 4 000 invånare. Orten är ett villasamhälle belägen drygt en mil från Mjölby och två mil från Linköping. Mantorp ligger strategiskt bra bredvid E4:an samt vid järnvägens stambana. Länståget Östgötapendeln tar dig snabbt och enkelt till Norrköping, Linköping, Mjölby, Motala och Tranås. I Mantorp finns bl.a. Sveriges nationalarena för motorsport Mantorp Park, Mantorptravet samt köpcentret Depot med stor matvarubutik, kläd- och sportbutik m fl affärer. I Centrala Mantorp hittar du Postombud, Vårdcentral, Folktandvård, Bibliotek, pizzeria, hårfrisörer mm. 

I Mantorpsområdet finns flertalet förskolor och skolor: Låg- och mellanstadieskolorna Klämmestorpskolan, Veta skola, Normlösa skola, Västra Hargs skola samt Vifolkaskolan (F-6) och högstadieskolan Vifolkaskolan (7-9).

I Mantorp finns Klämmetorpshallen och Klämmetorps IP där det bland annat bedrivs handboll, innebandy, gymnastik och fotbollsverksamhet. 

 

 

 

Visa mer

Intresserad?

Anne Sjö
Anne Sjö
Fastighetsmäklare/Jurist

Visningar

söndag, 28 april

måndag, 29 april

Visa bokning

Överblick av område

Bilder


Karta

Kontakta mäklare

Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter (GDPR) ›